• Lehet tüdőgyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok! Múlt szerdán ismét náthás lettem, köhögni kezdtem és estére belázasodtam (39°C)! A köhögés az nagyon száraz és nagyon irritáló volt. Csütörtökön elmentem orvoshoz, azt mondta, hogy felső légúti fertőzés, tűdőgyulladás nincs. Írt fel Augmentin Duo-t, lázra pedig Algopyrint. A köhögésre semmit, vettem Libexint, máskor szedtem már. A lázam eltűnt, a köhögés megmaradt és még így hétfőn sem nagyon szakadozik fel semmi, de legalább már csillapodott, pedig már 20 szemet megettem a köhögéscsillapítóból. Szerencsére már az orrom sem folyik fél percenként, és már sűrű váladékos. Szombaton volt hogy két órán keresztül köhögtem, a fejem is megfájdult. (bár olyan hangja van, rekedtes vagy nem is tudom milyen, de az ablakok beremegnek) Hétfő reggel egy szúrás jött belém az egész felső testemre, most pedig már csak enyhén a bal oldalam közepe felé egy ponton. Közbe rossz testtartásom van és tudom milyen ha a hátizmok fájnak, de ez folyamatosan fáj. Lehet, hogy nem csak izomláz a hátamban, hanem valami más? Válaszát előre is köszönöm. További szép napot!

        WEBBeteg szakértő válasza a köhögés témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt tünetek valóban vírusfertőzésre utalnak. A háti panaszok miatt sajátítson el gerinctornát és végezze minden nap. Pihenjen és szedjen köptetőt. Bő folyadékfogyasztás és párásítás otthonában. Alkohol- és dohányzási tilalom. A tünetek alapján a tüdőgyulladás nem valószínű.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. február 27., 11:48; Megválaszolva: 2012. február 28., 17:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: