• bronchitis-sportolás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kb.1 hete keményen megfáztam, bronchitist állapítottak meg. Magas láz és köhögés volt, használtam antibiotikumot/köptetőt/lázcsillaptót/mézet.Jártam szaunába, gőzfürdőbe. A láz több napja elmúlt, torokváladék 0, köhögés néha. A kérdésem: elmentem tornaterembe-azaz ahol meleg a levegő-óvatosan focizgatni, nem volt gond.Tehetek-e ezzel kárt a tüdőmben vagy már a fentiek ismeretében belefér a mozgás? Köszönöm

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a hörghurut témában

        Kedves Kérdező! Egy lázas betegség után, ami a tüdőn keresztül áttételesen terhelte a szívet is, célszerű óvatosan kezdeni a komolyabb fizikai megterheléssel járó sportot. A mozgás mennyiségét és intenzitását fokozatosan kell emelni, általában a fáradás első jeléig. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2012. február 16., 21:15; Megválaszolva: 2012. február 19., 22:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: