Diffuse fokozottabb retikül árus rajzolat

Tisztelt Doktornő, kétirányú mellkas felvételen az alábbi eredményt kaptam. Éles konturu szimmetrikus ívű rekesz.Szabad lat.szinuszok. Minket oldalon diffuse fokozottabb retikül áras rajzolat figyelhető meg. Körülírt indult rajtuk nincs. Ajobb szivrekesz szögletében fokozottabb peribronchialis rajzolat látható. A szív átlagos nagyságú.Koros alaki eltérést nem mutat. Grafikus aorta. Vélemény Bronchitis diffuse.Osszehasonlitva a 2009.08.05 felvétellel státusza változatlan. 2 hónapja erős torok fájós, 4 napos 39 lázzal, köhögéssel Sumamedot 500 kaptam 3 napig. Meggyogyultam, 1 héttel rá erős köhögés, gyengeség, szédülés, erős éjszakai izzadás, légszomj, minden fizikai kis fokú megterhelés izzadással jár, étvágytalanság. Lehetnek e leletek eredményei ezeknek a tünetek okai? Szedhetnek e ebben az allapotomban Tavanic 500? Haziorvos javaslata. Vagy tudogondozoban további vizsgálatok szükségesek, és mijenek? Nagyon köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza hörghurut témában

Kedves Kérdező!

A röntgen felvétele 2009 óta nem mutat változást. A fokozott retikuláris rajzolat hörgők, erek képe, esetleges régebbi gyulladás maradványa, vagy dohányzás következménye.

Torokfájás, láz köhögés esetén szedhet antibiotikumot, Tavanicot is. Ha tünetei maradéktalanul elmúlnak, nem szükséges egyéb vizsgálat. Ha nem javul, röntgen kontroll javasolt. Légzési nehézség esetén légzésfunkció szükséges.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2016. április 17., 10:30; Megválaszolva: 2016. április 18., 20:42
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Bronchitis acuta
Üdvözlöm! (A tünetek előtt egy hónappal volt egy megfázásom) Tüneteim 1,5 hónapja kezdődtek. Mellkas illetve lapocka tájéki fájdalom, rossz...
Allergia is lehet?
Üdvözlöm Doktornő! Elnézést kérek az ismételt időrablásért. Ön több kérdésemre is válaszolt már a visszatérő tüdőgyulladásokkal...
COPD, vagy komolyabb?
Üdvözlöm Doktornő. Elnézését kérem, hogy ismét az idejét rabolom, de szeretném megosztani Önnel az utóbbi időben történt fejleményeket, és...
Hurutos köhögés
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Hörghurut gyulladásom volt, amire Azi Sandoz nevű antibiotikumot kaptam. Mivel rengeteget köhögtem és erőlködtem, hogy...
Krákogás, köhögés már 3 hete
Jó napot már 3 hete köhögök, krákogok olyan érzés mintha valami lenne a tüdőmnél és fel kellene köhögnöm sípol is néha aztán ha köhögök...