Egy hónapos baba vérképe mit mutat?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Szeretném megtudni, hogy 1hónapos gyermekem vérképe mennyire mondható rossznak, illetve vérszegénysége súlyosnak.Fehérvérsejtszám: 7, 92G/l, Lymfocita (abszolut éték) 5, 4G/l, vörösvértest3, 98T/i, Heamoglobin12, 4g/dl, hematokrit35, 8%, MCV89, 9fl, trombokrit0, 36%, segment (karéjos) 11%, lymfocita 81%, glukóz5, 8mmol/l, karbamid1, 4mmol/l, kreatinin18mmol/l, GGT61.Ezeket az eltéréseket mutatták ki, illetve UH-on máj és lépnagyobbodást állapítottak meg.Vírusfertőzés lehet az oka? Vagy mire számíthatunk? Jelenleg Folsavat, vasat szedünk. Köszönettel: Egy aggódó anyuka

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza vérszegénység témában

Kedves Édesanya!

Az Ön által elküldött laboratóriumi eredmények többsége, a gyermeke életkorának megfelelő, referencia tartományon belüliek. Természetesen fontos lenne ismerni a baba tüneteit. Az UH-gal leírt máj és lépmegnagyobbodás "eldöntésében" a házi gyermekorvosa tud segíteni, ugyanis ilyen korú csecsemők mája normálisan is meghaladja a bordaívet, mindig a fizikális vizsgálat számít a máj és lép méretének megítélésében!

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. február 03., 13:19; Megválaszolva: 2011. február 11., 06:31
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Frizer oltást kaphatok e kedden,ha...
Tisztelt Doktornő! Pénteken kaptam meg az értesítést, hogy kedden, 13-án megkaphatom a Frízer COVID elleni vakcinát. Korábban azért nem kaphattam...
Oltas utan munka?
Tisztelt Doktorno! 3 napja megkapta a covid elleni vedoltas elso adagjat. 1.5 napig laz, izonfajdalom, fejfajasom volt. Kerdesem az lenne, hogy van e...
Prothrombin Mutáció - Moderna oltás
Fogamzásgátló spirál -...
Leiden hetero - sputnik
Üdvözlöm doktornő! Tünetmentes Leiden hetero vagyok, április 4.-én vasárnap kaptam az első adag Sputnik vakcinámat. Kérdésem, hogy kell-e...