Labor leletek alapján mi lehet a baj?

Tisztelt Webbeteg! Édesanyám laborleleteit küldöm mellékletben (legalábbis az eltéréseket) , szeretném, ha átnéznék, és megválaszolnák, hogy az eredmények alapján milyen betegségek/problémák jöhetnek számításba. Mostanában meglehetősen fáradékony, különböző családi problémák miatt pedig nem csak fizikailag, de lelkileg is megviselt. Folyamatosan sóhajtozik, és kb. 6 kg-ot fogyott mostanában. Legtöbbször a szívére panaszkodik, hogy nagyon "kalimpál", ezen egy Atarax tablettával szokott segíteni. Várom mielőbbi válaszukat, köszönettel: Róbert

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza vérszegénység témában

Tisztelt Kérdező!

A küldött laborlelet vérszegénységet (anaemia) mutat. A paraméterek eltérései hyperchrom anaemiára jellemzőek, melynek hátterében több ok is állhat, ezért további vizsgálat szükséges. A hyperchrom anaemia gyakran az úgynevezett anaemia perniciosa betegség tünete. Természetesen egy laborleletből nem lehet pontos diagnózist mondani, ehhez szükséges a beteg fizikális vizsgálata, kórelőzmény és a tünetek, panaszok részletes ismerete. Mindenképpen keresse fel orvosát (háziorvos) a kezelés illetve vizsgálat érdekében. A háziorvos, amennyiben szükségesnek látja további labor, illetve egyéb, szakorvosi (haematológiai, gastroenterológiai) vizsgálatra küldheti a beteget. Mielőbbi jobbulást kívánok édesanyjának!

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2018. április 06., 19:24; Megválaszolva: 2018. április 08., 17:39
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Ferritin magas
Szájfeltöltés Marfarin mellett
Vérkép kiértékelése
Pajzsmirigy + SM betegség
Magas vas szint