• Anemia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 42 éves kétgyermekes anyuka vagyok.Sajnos erős menstruàció miatt màr többszőr szedtem Maltofer-fol tablettàt.Az elmúlt 10 napban szintén gyengének éreztem magam ,így elmentem labor vizsgàlatra.Vas,8,62 ,s feritin 4,4.hgb 97,hct 31,mcv 78.5, rbc 3,96.A hgb nem volt még ilyen kevés.Ami aggaszt a folyamatos légszomj,és a szapora pulzus.Amitől még bepànikolok az az aritmia.A kevés hgb okozhatja ezt?EKG ,vérnyomàs rendben volt,de màr ettől leszek pànikbeteg,hogy figyelem a szívem.Szintén vas tablettàt kaptam,napi 2x1.Mikorra vàrható,hogy enyhül a fejfàjàs és jobb lesz a közérzet?Heti két alkalommal zumbàra jàrok..folytathatom? Köszönettel: Szabina

        Dr. Szanyi Andrea válasza a vérszegénység témában

        Kedves Kérdező! A lelete vashiányos vérszegénységet mutat, mivel nem annyira súlyos, így a vénás úton történő vaspótlás nem indokolt. A Maltofer Fol-t legalább 3-4 hónapig javasolt szedni, ha nincs különösebb melléhatása, akkor akár naponta 2x1 tablettát is. Ha a vérképe rendeződik , azt követően is javasolnám az időnkénti vaspótlást, mivel az erős menstruációk miatt elég nagy a veszteség.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 25., 21:16; Megválaszolva: 2018. november 27., 21:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jóestét! Pár hónapja lettem arra figyelmes hogy a nyaki nyirokcsomóimat ki tudom tapintani, a jobb oldali borsó nagyságú, a bal oldali bab nagyságú. Ezen kívül már pár éve légszomjam van nyugalmi helyzetben is, asztmás nem vagyok. A ráktól...
        Tisztel Dr Nő! Szeretném kérni a szakvéleményét, mit tartalmaz az általam feltöltött lelet?? Mi lehet a bajom ?? mi a további teendőm kell e félnem esetleg hogy rossz irányba átfordul valami ??
        Kedves doktornő! Pár (2-3)éve kb 20 centis szakaszon pontszerrü bevérzések vannak az alkaromon. Csatoltam a képet. Ön szerint ez értágulat vagy bevérzés? Azért kezdett el aggasztani mert mintha sűrűsödött volna és pirosabb is lenne. Leukemia...
        Üdvözlöm Tavaly októberben torokfájás szerű tünetekkel előjött a nyakam hátulsó részén kettő pici nyirokcsomó. (Uh szerint 1cm-nél nem nagyobb)Majd rá egy 2 hétre az állkapcám tövében egy nagyobb.(uh szerint 1.3cm )Majd az idő...
        Kedves Doktornő! Autoimmun pajzsmirigyproblémám van már vagy 10 éve. Most felmerült (bennem) különböző tünetek alapján, az SLE gyanúja. A tünetekkel nem rabolnám az idejét nem erre irányul a kérdésem. Bejelentkeztem magán úton egy...
        Kedves doktornő! Én írtam az előző kérdést. Küldöm a verképem. A felső az első, a második kép a 3. A negyedik kép a 2. lelet időrendben. Megnézné a limfocita számom alapján van-e okom leukémiára gyanakodni?
        Kedves doktornő! Minden vérvételemen egyre emelkedik a fehérvérsejt számom. Lehet hogy krónikus leukémia? 2017. júniusban 5.33 volt, 2017 augusztusaban 6,73. 2018 októberében 7,1 ,2019 januárban 9,1. A bazofil számom csillagos volt 1,30, a...
        Kedves Dr.Ujj Zsófia! Nemrég voltam az endokrinológián, ahol elvégeztek egy laborvizsgálatot! Ennek csatolom az eredményeit! Észrevettem, hogy pár értékem eltér a normálistól, és kicsit aggódni kezdtem, miután utána olvastam az...
        Kedves Doktornő! Kamaszkorom óta szenvedek problémás bőröm miatt. Akkor hormonális fogamzásgátlókkal "orvosoltam" a gondot, majd amikor azt abbahagytam, bőrgyógyász által felírt gyógyszerrel - 10 mg Inertát szedtem fél évig. Azt hittem, ez...
        Tisztelt doktornő! Trombofília,infertilitás III.panel , NK ölősejtek és Th1.Th2 citokin leleteimmel kapcsolatban szeretnék, információt kapni, 2 lombikon vagyunk túl.Megtapadás nem volt.0 hcg. Most volt...