INR értékkel kapcsolatos kérdés

Tisztelt doktornő, tüdőembólia miatt vérhígítót szedek eddig marfarint szedtem 1mg és akkor az inr 1, 64 volt most egy másik gyógyszert kaptam, warfarin orion 5mg, és 1*1 et szedtem naponta, de az inr 6 lett, a továbbiakban 1, -1, 2-1-et szedtem, és ma 10 re emelkedett az inr most a napi 1, 2 -et kellene szednem de nemlehet hogy azis sok lessz? válaszát előre is köszönöm Tistelettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Váróczy László PhD válasza INR értékkel kapcsolatos kérdés témában

Tisztelt Érdeklődő!

A vérhígítás akkor megfelelő, ha az INR értéke 2 és 3 között van. Ha ennél magasabb, csökkenteni, ha alacsonyabb, növelni kell a szedett gyógyszer (Marfarin, Warfarin) adagján.

Kérdés: 2011. január 17., 17:57; Megválaszolva: 2011. január 19., 20:42
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Oltás és limfocitaszám
Tisztelt Doktornő! A két utolsó /tavaly decemberi ill.idén februári/ vérképemen a limfocitaszám emelkedett. Decemberi: limfocita 3,50, FVS...
Leiden/Covid vakcina
T. Doktornő! 12 éve diagnosztizálták nálam a Leiden mutáció homozigóta formáját, amire napi 1 tabl. Aspirin protectet szedek. Melyik vakcinával...
Laborlelet értelmezés
Kedves doktornő! Nem tudom, hogy a legilletékesebbnek lett e címezve a kérdésem, de teszek egy próbát. Nefrológiai kivizsgáláson voltam...
Ferritin magas
Szájfeltöltés Marfarin mellett