Prothrombingén (G20210A) mutáció

Tisztelt Doktornő! 39 éves nő vagyok, átlagos/vékony testalkatú (177cm, 62kg) 3 éve, derült ki, hogy prothrombingén heterozigóta mutációm van. Trombózisom nem volt, csak az óvatosságból elvégzett vérvizsgálat mutatta ki. Egy 6 órás repülőútra készülök. Szükségem lenne az utazás miatt vérhígító alkalmazására? Kompressziós harisnyát vagy zoknit is ajánlott viselni az út során? Vagy elegendő csak rendszeresen felállni, tornáztatni a lábat a repülőn? Köszönettel!

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza prothrombin témában

Kedves Kérdező! Nem, kezelés nem szükséges, elég, amit írt, esetleg kompressziós harisnya.

Megválaszolva: 2023. december 11.

Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések

2 éves gyermek itp
Nyirokcsomó duzzanat, Hőemelkedés...
Emelkedett Anti-streptolizin O
Trombózispanel vizsgálat terhesség...
Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Trombózispanel vizsgálatom eredményével kapcsolatban szeretném kérni szíves véleményét, mert őszintén szólva teljesen...
Labor eredmények: CRP, protombin, inr
Tisztelt Doktor nő! Műtétre készülök és a laboromban van egy két érték, ami aggaszt, INR 0.91 Protrombin idő 8.2 CRP 25.3 Immunkémia Anti-streptolizin O 435 Mi...
Kérem szépen kielemezni a mellékelt...
Kedves Doktor Nő! Legyen kedves nekem segíteni. A mellékelt laboreredménnyel kellene aggódnom? Fejfájással, szédüléssel kezdődött mindent, kb 2 hónapja....