Tápszer helyettesítő

Tisztelt Doktornő/Úr! Leiden és MTHFR C677T génmutációm van.Syncumart és Folsavat szedek.Háziorvosom Nutricia Nutridrinket javasolt a jelentős súlyvesztésem miatt.Ön szerint használhatom ezt a terméket? Esetleg lehetne ezt helyettesíteni más tömegnövelő tápszerrel? Háziorvosom napi 2X200ml-javasolt, de az összetétele „K”vitamín tartalma miatt nem mertem kiváltani.Jelent ez a tápszer veszélyt a véralvadásomra? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: B.László Összetétel (100ml) Energia 630 KJ 150 KCal Fehérje 6, 0 g Kazein 5, 7 g energia% 16 % Szénhidrátok 18, 4 g Cukrok: 6, 7 g Glukóz 0, 1 g Laktóz <0, 025 g Maltóz 0, 6 g Szacharóz 6, 0 / 0* g Poliszacharidok 11, 3 g energia % 49 % Zsírok 5, 8 g ebből növényi olaj 5, 8 g Linolinsav 1357 mg α-linolénsav 282 mg SFA (telített zsírsav) 0, 7 g MUFA (egyszeresen telítettlen zsírsav) 3, 4 g PUFA (többszörösen telítettlen zsírsav) 1, 7 g energia % 35 % Élelmi rost 0 / 0, 3** g Vízoldékony 0 / 0, 07** g Nem vízoldékony 0 / 0, 26** g Ásványi anyagok Nátrium 90 mg Kálium 159 mg Klorid 87 mg Jód 20 μg Vitaminok A-vitamin 123 μg-RE Karotinoidok 0, 3 mg D3-vitamin 1, 1 μg E-vitamin 1, 9 mg-α-TE K-vitamin 8, 0 μg B1-vitamin (thiamin) 0, 23 mg B2-vitamin (riboflavin) 0, 24 mg Niacin 2, 7 mg-NE B5-vitamin (pantoténsav) 0, 8 mg B6-vitamin 0, 26 mg Folsav 40 μg B12-vitamin 0, 32 μg Biotin 6, 0 μg C-vitamin 15 mg Egyéb Kolin 55 mg Karotinoidok 5, 8 g alpha - karotin 69 micro g beta - karotin 130 micro g gamma - karotin 0, 6 micro g Likopin 60 micro g Lutein 40 micro g Zeaxantin 0, 3 micro g Ozmolaritás 455 mOsmol/l

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Váróczy László PhD válasza leiden témában

Tisztelt Érdeklődő!

A tápszer csekély K-vitamin tartalma nem fogja számottevően megzavarni az INR-értékét, ha mégis csökkenne, a Syncumar dózisát nyugodtan lehet emelni. Bennem inkább az merül fel: miért kell egy 35 éves fiatalembernek olyan tápszert használnia, melyet súlyos senyvesztő betegségben (általában daganatokban) szenvedőknek szokás felírni? Ti. erről Ön semmit nem említ a levelében, ha pedig a testsúlyvesztés egyéb ok miatt áll fenn, a "sima" egészséges kalóriadús étrend is megtenné...

Kérdés: 2011. január 01., 18:27; Megválaszolva: 2011. január 07., 15:59
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Ferritin magas
Szájfeltöltés Marfarin mellett
Vérkép kiértékelése
Pajzsmirigy + SM betegség
Magas vas szint