Laktóz

Mi lehet az oka annak, hogy a hasam időnként fel van puffadva, ugy érzem "mintha nem férnék a börömbe", laktoz intolarenciám van, az un kilégzéses vizsgálattal állapitották meg. A legmagasabb érték 95 %-lék volt.Eddig csak szeles voltam, ha édességet ettem, most viszont nem vagyok szeles, csak ez haspuffadás van, Nem mindig csak ha édességet eszek/de 1-2 óra után a neo-pampur beszedése után elmulik/, most csinálták hasi UH-t és teljesen rendben volt.Ha sérv kizárodásom lenne akkor a hasi UH. kimutatná? Változhatnak -e az eddigi tünetek, tudom, hogy a puffadás is a laktóz intolarencia tünete? Szükséges-e egyéb orvosi vizsgálat a tünetek változása miatt? most 59 éves vagyok ez laktoz már gyermekkorom óta van. A hasam nem szokott fájni, de ha bármi olyant eszek ami zsiros, mert 1977-ben epekövem/amit megmütöttek/és sárgasággal járó acut hasnyálmiriny gyulladásom volt, egyszerre 8/nyolc/ darab neo-pampurt veszek be. 1993 cukorbeteg vagyok -tablettás- iinzulinról szó sem lehet. Ha betatom a diétát 7, 1 cukrom ha nem akkor 21-23 szokott lenni.

WEBBeteg Szakértő válasza haspuffadás témában

Tisztelt Kérdező!

A probléma diétával tartható karban. Édesség fogyasztását egyáltalán nem javaslom. Minden alkalommal lesz panasza és a cukorbetegség miatt sem jó. Legyen sokkal szigorúbb a diéta, hiszen a szövődmények fájdalom nélkül fognak kialakulni. Minden írja fel, hogy mit eszik és számolja ki a szénhidrát tartalmát, ez a probléma kulcsa.

Kérdés: 2011. április 01., 20:32 ;Megválaszolva: 2011. április 04., 09:32
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
Haspuffadás Székelés után
Kedves Doktor úr Panaszaim több mint félve fent állnak.Székelés utáni nagyon erős haspuffadással kezdődött de ez mindig helyre is állt 1-2 óra...
Haspuffadás
Tisztelt Doktor úr, az első kérdésem az lenne, hogy a frissen kapott keményítő terhelés eredményét Ön milyennek véli? (Vércukor terhelés:...
Bélbajok talán?
Tisztelt Doktor Úr! A panaszaim 4-5 napja kezdődtek. Az irodában ülve hirtelen rámjött a székelési inger, és a szokottnál lágyabb székletem...
Haspuffadás
Tisztelt Doktor Úr! 2 hónappal ezelőtt szívinfarktusom volt. Azóta ezeket a gyógyszereket szedem: Xeter, Concor Cor, Efient, Astrix, Tritace...
Hasi fájdalom.
Tisztelt doktor úr. 30 éves férfi vagyok. Problémáim kb 4-5 hónapja kezdődtek, azóta rövidebb-hosszabb ideig jelentkeznek.Szinte állandó...