Merre Tovább?

Üdvözlöm! Az alábbi panaszaim miatt kérném segítségét: 24 éves férfi vagyok,és nagyjából 2 éve vannak tüneteim. Az elején azzal kezdőtött,hogy volt egy erősebb megfázásom,rengeteg sárgás/zöld orrváladákkal ami nagyjából 1 hét alatt el is múlt. Ezután kb 1 hónappal elment az ízlelés/szaglásom (csak azt érezem,hogy édes vagy sós-e az adott étel) ,valamint begyulladt az orrnyálkahártyám, sokszor vérzett az orrom. Ezek a tünetek megmaradtak,majd 1 éven belül kétszer volt lázas állapotom,semmi más tünet csak láz,valamint hírtelen megjelenő csalánkiütés,ami hamar el is tűnt. Nem sokkal a második lázas állapot után kezdődtek prosztata problémák,emésztési panaszok (alább részletezem) ,amik a mai napig megkeserítenek. Jelenleg fennálló tüneteim,valamint az elvégzett vizsgálatok és eredményei: Tünetek: orrnyálkahártya gyulladás,csak az édeset és sósat érzem,nyirokcsomó fájdalom nyakon,áll alatt,fül mögött,kaparó torok,ajakszárazság, állandó hasi feszülés,nagyra puffadt has teljesen mindegy mit eszek,jobb oldalon éles szúró fájdalom,prosztata/herefájdalom,alhasi éles szúró érzés,húgycsőfájdalom. Székletben több emésztetlen étel darab látható,valamint zöldes/sárgás színű.Állandó fáradtság,aluszékonyság.Deréktáji gerinc fájdalom, Valamint a talpon bőr alatt megjelenő csomók miatti fájdalom miatt már a járás is nehézkes. Ahol voltam már: -Labor: eddig 5x nézettem véképet 1 éven belül és mindegyiken a bazofil granulocita,monocita volt magas,valamint a neutrofil granulocita alacsonyabb.Más eltérés nem volt. -allergia vizsgálat negatív -Helikobakter negatív -széklet tenyésztés negatív -ondó tenyésztés negatív -vizelet negatív -vastagbél tükrözés negatív -Laktulóz kilégzés teszt negatív -Hasi uh negatív -Koponya mr negatív -laktóz glutén negatív, diétától nem volt jobb -gócktatás negatív -amiket szedtem: doumox,azi szandoz,tinidazol,savulin,sufixin -féreghajtót írtak hátha van valami -giardia negatív Fül orr gégészet: rhinitis,2 fajta szteroidos orrspray,nem lett jobb Gasztroenterológus: több fajta emésztést segító készítmény,emésztóenzim,semmi javulás.Ja meg ha babot eszik ő is puffad...kösz. urológus: prosztatagyulladást állapított meg.Annak ellenére,hogy nem tenyészett ki semmi antibiotikumot szedtem. (savulin,sufixin) nem lett jobb Koponya mr: orrmelléküregek tiszták,semmi elváltozás ami indokolná a tüneteimet Orrtopédia: szerinte lúdtalp annka ellenére,hogy évek óta fél évente egyedi talpbetétet csináltatok és cserélem Eddig napi szinten sportoltam ma már ott tartok,hogy örülök ha dolgozni el tudok menni.Egyszerűen nem tudom hova/merre menjek.Ha mégis eljutok valahova gyakorlatilag kiröhögnek. Kérem ha tud adjon valami iránymutatást mégis merre tovább. Tisztelettel:

Dr. Plósz János válasza haspuffadás témában

A kezdeti panaszok mögött jó eséllyel felső léguti hurut, majd vírusferzőzések állhattak (a szaglás és ízérzés vesztés viszonylag típusos Covid infectiora). A orr illetve nyaki panaszok ennek a maradványtünetei lehetnek. A haspuffadás, alhasi dyscomfort-érzés oka lehet a fertőzés illetve az antibiotikum kezelés okozta bélflóra megváltozás (dysbiosis), az utóemésztés zavara, felgyorsult vatsagbél-motilitás. A magasabb basofil sejtszám illetve a kiütések utalhatnak allergiás eredetre, de akár hisztamin-intoleranciára is (ez utóbbi a hasi panaszokat is magyarázhatja, vérből DAO-szint kimutatással igazolható). Ha emésztési zavar merül fel, akkor széklet pancreas elasztáz vizsgálat igazolhatja, ez esetben a megfelelő dózisú emésztőenzim-pótlás lehet a segítség. A vizsgálatok eredményének megérkezéséig akár kombinált probiotikus kezelés (pl. Enterol+ProGastro825) és Duspatalin vagy Meteospasmyl tabl. használata segíthet a panaszok csökkentésében.

Kérdés: 2022. november 05., 13:47; Megválaszolva: 2022. november 05., 14:09
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Lehet ez gázosodás miatt?
Tisztelt Doktor Úr! A napokban jártam a webbeteges radiológus kollégájánál beleket is áttekintő hasi és kismedencei UH-n. A bélrendszerre vonatkozó...
Bélgyulladás
Üdvözlöm Doktor Úr. Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy nekem 10 éve PCO-m van és most kezdtem el diétázni hogy fogyjak egy kicsit. Az...
Vater papilla
Tisztelt Főorvos Úr! Tisztelt Doktor Úr! Hasi panaszok miatt 2016-ban ERCP vizsgálat során Vater papilla meszesedést állapítottak meg, ezért...
Gyomorpanaszok
Tisztelt Doktor Úr! Az elmúlt években többször szedtem a refluxomra savcsökkentőt (Controloc, Esomeprazol) . A hasi panaszaim (puffadás, hasi...
Lehet e hasnyálmirigy gyulladas?
Tisztelt Doktor Úr! 36 éves nő vagyok. Nincs epe hólyagom sem vakbelem. Múlt héten hétfőn ettem szalonnát és töltött káposztát. Nem egyszerre....