Bélbajok talán?

Tisztelt Doktor Úr! A panaszaim 4-5 napja kezdődtek. Az irodában ülve hirtelen rámjött a székelési inger, és a szokottnál lágyabb székletem volt. Ezzel együtt elkezdett erősen fájni a hátam, középtájon. A székletem azóta egy kicsit normalizálódott már kicsit keményebb, viszont jött hozzá émelygés, és székelés és szellentés előtt hascsikarás. A hátfájás akkor jön elő ha sokat ülök. Viszont étkezés után csillapodik. Valamint émelygés, hányinger, hányás nélkül. A hasam itt-ott fáj, értem ez alatt, hogy hol a jobb oldalon hol a bal oldalon fent is lent is beleszúrkál, mozgásra ez el is múlik. A gyomrom is mintha egy kicsit görcsölgetne. Többször gyanakodtak az esetemben refluxra, mert most is köhögés kíséri a dolgot, és érzem hogy valami piszkálja a torkomat. Augusztusban voltam egy ügyeleti rendelésen, "kicsit" hipohonder vagyok, ott csináltak egy labort és semmit nem találtak. A közérzetemmel nincs gond, az energia szintem sem csökkent, étvágyam is van, sőt.. pár kiló jött is fel rám az elmúlt hónapokban. Viszont ahogy az interneten nézelődtem, úton útfélen félelmetes dolgokat írnak. Kerestünk Budapesten egy központot ahol CT kolonoszkópiát néznek, meg is csinálják, viszont azt mondták hogy 26 évesen nem mindenképp indokolt ilyen jellegű vizsgálat. Időpontot csak 2 hét múlva kaptam, viszont teljesen kétségbe vagyok esve. A napi rutinomban nem zavar, futok, lovagolok stb. ugyanúgy viszont lelkileg megvisel. Ami még esetleges okként eszembe jutott, hogy az elmúlt 2 hónapban rettenetes szorongás volt rajtam munkahelyi és magánéleti szinten is kicsit megcsúsztak a dolgok, és pánikbeteg is vagyok. Rengeteget dolgoztam és volt hogy csak reggel futtában volt időm 2 szelet puffasztott búzát enni egy kis felvágottal. Este pedig fáradt voltam és nem csinálam vacsorát bedőltem az ágyba. Nem dohányzom, nem iszom, és nem eszem túl sok zsíros ételt. Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza haspuffadás témában

A panaszok nem riasztóak, tényleg nem feltétlenül indokolt a vizsgálat elvégzése (bár pszichésen megnyugtató lehet, hogy nincs eltérés) . A panaszt jó eséllyel gyomor-bélhurut okozhatta. Javaslom, tartson enyhe diétát, egyen gyakran, egyszerre keveset, rendszeresen, nyugodtan, valamint legalább 1 hónapig használjon pre- és probiotikumot.

Kérdés: 2015. november 03., 10:16; Megválaszolva: 2015. november 03., 13:33
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
Haspuffadás Székelés után
Kedves Doktor úr Panaszaim több mint félve fent állnak.Székelés utáni nagyon erős haspuffadással kezdődött de ez mindig helyre is állt 1-2 óra...
Haspuffadás
Tisztelt Doktor úr, az első kérdésem az lenne, hogy a frissen kapott keményítő terhelés eredményét Ön milyennek véli? (Vércukor terhelés:...
Haspuffadás
Tisztelt Doktor Úr! 2 hónappal ezelőtt szívinfarktusom volt. Azóta ezeket a gyógyszereket szedem: Xeter, Concor Cor, Efient, Astrix, Tritace...
Hasi fájdalom.
Tisztelt doktor úr. 30 éves férfi vagyok. Problémáim kb 4-5 hónapja kezdődtek, azóta rövidebb-hosszabb ideig jelentkeznek.Szinte állandó...
Szörnyű Puffadás
Üdvözlöm! A problémám kb. 5 hónappal ezelőtt kezdődött. Étkezéstől függetlenül minden délutánra nagyon felpuffad a hasam és szörnyű...