babatervezés-meddőség-inszem

Tisztelt Doktor úr! Szeretném szíves véleményét kérni, gyermeket szeretnénk. Ciklusom szabályos 26-28 napos, fogamzásgátlót kb 5 éve nem szedek. November óta próbálkozunk, januárban mentem el kivizsgálásra. Sajnos ki is derült, hogy elég sok minden nem stimmel. Inzulin-rezisztencia, magas TSH, magas Prolaktin. És nem mellékesen pozitív PCT. Petevezékek átjárhatóak. Párom spermatogramja normális, nekem szemet szúrt hogy mennyiségileg kevesebb az átlagosnál, de ez a dr szerint nem jelent semmit. Ön szerint sem csökkenti ez az esélyeket? Orvosom elmondta, hogy nincs más út, a hormonok beállítása után jöhet az inszem. Endokrinológussal beállítottuk az IR-t diétával-cardio edzéssel, a TSH-t és a Prolaktint, április végén jók lettek a laboreredményeim. Háziorvos beutalójára a héten teljes vérképet csináltak, ahol egy eltérés mutatkozott: Vas 8, 8 umol/L Referencia érték:10, 7-32, 2 Erre a háziorvos Sorbifer Durules 2x1 tablettát írt fel.Olvastam a gyógyszer tájékoztatójában, hogy pajzsmirigyhormon tartalmú gyógyszerrel nem szedhető együtt, és calcium és magnezium tartalmú gyógyszerekkel együtt a felszívódásuk csökken... Mi a véleménye? Szedjem vagy más vastablettát javasol esetleg? Visszatérve az inszeminációra, elkezdtük a programot, ami eddig annyit jelentett, hogy a 4. és 6. ciklusnapon voltam UH-n, 6. napon j.o. 12, 5 mm. Érlelőt, gyógyszert nem kaptam eddig, orvosom azt mondja mivel eddig is volt peteérésem, nem feltétlenül kell rásegíteni. Persze én örülök ha anélkül is működik a dolog, de szeretném kérdezni, hogy valóban nem szükséges, nem lehetne növelni az esélyt? Mennyi az esély a sikerre, így, elsőre, ha lehet ilyet jósolni? Ha lehet, nem évekig szeretnék kísérletezni. Előre is köszönöm válaszát! BB

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza a gyermektervezés témában

Kedves BB! Mindenképpen az endokrin háttér megfelelő beállítása után javasolható az inszemináció / gondolom ez már megtörtént /. Ha vérképe jó, akkor egyelőre meglehetne próbálni a táplálékkal több vasat bevinni. A petefészekstimulálás nélküli inszemináció a tanulmányok szerint nem jár magasabb teherbeesési aránnyal, mint a természetes együttlét. A következő inszemináció előtt érdemes HBA és DNS fragmentációs teszteket végeztetni / sperma /. Ezek mutatják meg pontosan a sperma megtermékenyítő képességét, jelentős információkat hordozva / eldöntheti akár, hogy érdemes-e inszeminációval próbálkozni /. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2014. május 08., 15:03; Megválaszolva: 2014. május 10., 20:13
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Lelet értelmezés - kérdés
Cipralex 10 mg terhesség
Hormonpanel-teherbeesés
Vérvétel elemzése
Babatervezés