Spermiologia eredmeny

Tisztelt Dr Papos Istvan! Párom 39 és 44 éves vagyok. Korábbi kapcsolatból mindegyikőnknek születtek gyermekei spontán fogantatással. Szeretnénk közös gyermeket, és immár egy éve nem védekezünk. Páromnál egy normál ciszta eltávolítása végett, hogy picit jobban kivizsgáljuk magunkat, már megcsinálták a petevezeték átjárhatósági vizsgálatot és mindent rendben találtak, és egyébként is az egész nőgyógyászati átvizsgálás során, pontos ciklusai vannak 29 naponként. Nálam elvégeztettünk egy spermiológiai vizsgálatot, melynek kiértékelését kérném. Látszólag úgy néz ki csak egy érték nem felel meg az előírásoknak, viszont a diagnózisban szerepel pont ezzel az értékkel valószínű összefüggésben, hogy Teratozoospermia, és andrologus konzultáció javasolt. Ha jól tudom ez nagyon rossz hír, és azt jelentheti, hogy a spermák több mint 95%-a nem szabályos szerkezetű, tehát megtermékenyítésre alkalmatlan. Kérem leletem kiértékelését, és javaslatát. 1 mért érték 2 mért érték spermiumkoncentráció: 33 35 Spermiumszám: 82, 5 87, 5 Progresszív gyor: 35 2. 45 Progresszív lassú: 10 10 Nem progresszív: 10 10 Össz motilitás: 55 65 Normál morfológia: 3 3 Kereksejt: 3 3 FEhérvérsejt: 0 0 Kicsapódás: gyakori gyakori Dg: Teratozoospermia, Adnrológus konzultáció javasolt A DoktorUr vslasza ez volt: Kedves Kérdező! Az Ön által elküldött eredményben szereplő teratozoospermia (3%-os normál morfológia) IVF-ICSI indikációt jelent. Az alabbi kerdesekre nem kaptunk konkret valaszokat, kerem legyen szives megvalaszolni ezeket. 1: A lelet esdiagnozis tukroben VAN ESELY TERMESZETES UTON TORTENO fogantatasra? 2: Ha igen, a nem tokeletes eredmeny tukreben mekkora az esely erre? 3: Tokeletes a spermiologiai eredmeny, vagy nem? Mert eltero velemenyt hsllottunk. Egyik velemeny szerint az, masik szerint lombikos uton lehet csak gyermekunk. Koszonom valaszat

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza gyermektervezés témában

1. A természetes úton történő fogantatásra van esély, de ez kicsi.

2. Az esélyét pontosan nem tudom megmondani, de kevesebb mint 15 %.

3. A terratozoospermia mindenképpen csökkenti a természetes úton történő teherbeesés lehetőségét.

Kérdés: 2018. július 01., 15:25; Megválaszolva: 2018. július 04., 20:27
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Babatervezés
Tisztelt Doktor Úr! Férjemmel úgy döntöttünk, hogy elérkezett a gyermekvállalás ideje. Pár napja hagytam abba a fogamzásgátló szedését....
Babatervezés
Tisztelt Doktor úr! Férjemmel babát szeretnénk, amint lehet. Már január óta tervezzük, de akkor kiderült, hogy a TSH szintem magas (6,05) , ezért...
Martonné Molnár Georgina
Tisztelt doktor úr. Van már 2 gyerkőcöm. Császármetszés el születtek. 4 és 2 évesek. KB 6 hónapja próbálkozunk a 3. Gyerekkel de nem jön össze....
Tanácsot szeretnék kérni!:)
Üdvözlöm Beatrix vagyok. Rövid történetem! 2015márciusban teherbeestem viszont őt elvetettük. 2015novemberben szintén teherbeestem, őt...
Babavállalás esélye
Tisztelt Doktor úr! Nincs még gyermekem, 43 éves vagyok. Készítettem AMH vérvételt, melynek eredménye 0, 07 ng/mL Referencia: 1, 00-12...