Gyermektervezés

Tisztelt Doktor úr! Szeretnék érdeklődni, mint jövőbeli apuka: December 30 vagy 31 fogant a babánk. December hónapban sajnos 3 esetben is fogyasztottam alkoholt. Alkalmanként másfél üveg minőségi bort.(kb.1liter/alkalom) Az utolsó alkalom dec.26, azaz 4 nappal a fogantatás előtt történt. (illetve dec.11 és dec.19) Októberben és novemberben 3-4 sört ittam havonta. Az anyuka egyáltalán nem fogyaszt alkoholt. Nem dohányzunk, rendszeresen sportolunk. Befolyásolhatja a baba egészségét, hogy az apa ivott alkoholt a fogantatást megelőző 3 héten? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Dénes

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Gyermektervezés. témában

Tisztelt Uram!

Gratulálok az örömteli eseményhez !

Kérdésére válaszolva: az immunológiai ismereteink bővülésével kezdünk rájönni arra, hogy az emberi szervezet minden funkciója erőteljes külső és belső ártalom elleni védelemmel rendelkezik és ezek közül is a legerősebb a központi idegrendszer/ agy/ , a sziv, valamint az ivarrendszer , szaporodási szervek müködésének védelme. A védelem humorális és sejtszintü folyamatairól a molekuláris biológia segitségével egyre többet tudunk, de az már bizonyos, hogy a himivarsejtek alaki, morfológiai, mennyiségbeli változásait az Ön által ismertetett körülmények között elfogyasztott szeszesital nem befolyásolhatta, illetve kárositó hatása kizárható.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

PS: magam részéről rettenetesen nem szeretem az autentikus megállapitásokat és "doktori kijelentéseket", de férfiakkal ritkán levelezem-viszont a " férfias" megnyugtatást fontosnak tartom.

Kérdés: 2021. február 10., 08:58; Megválaszolva: 2021. február 12., 09:46
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Babavárás lehetséges-e?
Összeférhetettlenség
Fogamzásgátló tabletta után
Petevezető helyre állító műtét!
Babatervezés