Gyerektervezés, hormonkérdés

Kedves Doktorúr! Ösztrogén dominancia gyanújával kértem 21. napi vértesztet, . A papíron nem ösztrogén van írva hanem ösztradiol. Oestradiol: 565 Pmol/L Progreszteron: 39.6 nmol/L Tsh: 1.9 Ön szerinte ez milyen érték? Van ösztogén dominanciám? Nagyon erős pms tüneteim vannak és hullik a hajam. Minden más hormon jó lett. Lehet e így babám? Érdemes lenne szedni barátcserjét? A peteérésem 14. napról 9. napra ugrott el, vagy néha kétszer is van (mindkétszer kimutatja az elektromos és a notmál ovulációs teszt) mióta szedem az inofolicot. Azt hagyjam abba? Csak gyorsabb teherbeesés miatt szedem. Nagyon kérném részletes válaszát ha lehet, mert itt kint nem veszik komolyan ezeket a gondokat, és 42 évesen ezt már nagyon szeretném tudni. Hálás köszönettel! Panni

Dr. Kiss György válasza Gyermektervezés témában

Tisztelt Hölgyem!

Az oestrogen túlsúlyt egyetlen vizsgálatból számomra tul merésznek tünik megállapitani. Gyermekvállalás előtt a ciklusdiagnosztika/ a ciklus 3.,11. és 21 napján vett vérből megállapitandó FSH,LH,Prolactin és Oestradiol, Progeszteron és tesztoszteron szint meghatározás/ adhat erre megközelitően helyes választ.- / Tehát , levelében emlitett oestradiol meghatározás helyes volt.

Továbbá a pajzsmirigynél a TSH mellet az Ft3,Ft4, Anti TPO meghatározás és a D vitamin szint és az AMH /petefészkek rezerv kapacitásának ismerete/ vihetné közelebb, hogy a "baba project" mielőbb sikeres legyen. Az Inofolic-ot szedje tovább.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

PS: az már tul részletes, de Insulin resistentia/IR / meghatározás- cukorterhelés során a HOMA index számitás/ valamint hüvelyi ultrahang vizsgálat is mérlegelendő.

Kérdés: 2021. december 29., 17:42; Megválaszolva: 2021. december 30., 12:53
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Méhsüllyedés
Tisztelt Szakértő! Férjemmel már nagyon szeretnénk még egy kisbabát. Az elmúlt napokban azonban találtam valami aggasztót. Azonnal felhívtam a...
gyerek vállalás
Tisztelt Doktor Úr. 41 éves vagyok van kettő gyerekem az elsőt korai méhlepénylevállás miatt császármetszésel született második gyerekem spontán...
Barnázás mellett is lehetek terhes?
Doktor úr! A párommal kisbabát tervezünk és 10 hónapja abbahagytam a fogamzásgátló tabletta szedeset.Ket hónapja próbálkozunk, a ciklusom 30...
Gyermek vállalás kockázati
Tisztelt Doktornő/Úr! 31 éves vagyok, 9 éves korom óta 1-es tipusú cukorbeteg vagyok és emeltt pajzsmirigy alulműködéssel is küzködöm....
Mennyi időt kell várnom?
Kedves Doktor Úr/Nő! 2012-10-15-én voltam missed ab.-on Elhalt terhesség a 8. héten./jelenleg semmi tünetem nincs/ Van egy 30 mm-es myomám és az...