gyenge petefészek!

Üdvözlöm! 12 évig szedtem fogamzásgátlót szünet nélkül! több fajtát is! Külföldön dolgozom és elmentem itt nőgyógyászhoz ahol eléggé meglepődtem hogy a DR Úr rögtön vérvétel és hüvely ultrahangal kezdte a vizsgálatot, mondván hogy ez itt így müködik! Azért lepődtem meg mert engem Magyarországon soha a 13 év alatt nem küldtek vérvételre csak írogatták a fogamzásgátlókat ha az egyik nem volt jó rögtön kaptam egy másikat! és hüvely ultrahangot sem végeztek soha! Na mindegy, Itt a vérvételen kiderült hogy a GGT szintem túl magas a lelet szerint 9-36 U/ L lenne a normális és az enyém 63 sajnos nem igazán értettem hogy ez mitől lehet de mintha az orvos azt mondta volna hogy ez a hasnyálmirigy kisebb zavarát jelenti amit okozhat a sok éven át szedett fogamzásgátló tabletta szedése!:( Soha nem iszom alkoholt és nem dohányzom! Szóval gőzőm sincs hogy mitől lehet ez a szám a duplája a normálisnál! És azt sem tudom hogy miatt most aggodon kellene e!? De ami jobban meg ijesztett az az hogy a hüvelyultrahang után azt mondta hogy sajnos az egyik petefészkem elég gyenge! Rögtön kérdezte hogy mióta nem szedem a fogamzásgátlót? elmondtam hogy 2 hónapja! erre csak annyit mondott hogy akkor 2-3 hónap múlva újra kell csinálni egy ultrahangot és vérvételt is a magas GGT szint miatt, olyan ideges lettem hogy zavaromban utána már semmit nem értettem és a kérdéseimet sem tettem föl csal elszaladtam! Kérem írja meg hogy ez most mit jelent? nem lehet gyerekem? mert épp azért mentem kontrolra mert lassan szeretnék babát.vagy ez is lehet a sok évi fogamzásgátló miatt és lassan helyre jön magától? És ha nem a fogamzásgátló miatt nem müködik rendesen az egyik petefészkem akkor mi lehet az oka? Mit tehetek hogy Újra helyre jöjjön?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza a GGT témában

Kedves Kérdező! A gamma-GT eredményével szerintem belgyógyászhoz forduljon legyen kedves. A petefészek ultrahang nomenklatúrájában nincs olyan kifejezés, hogy "gyenge" így erre sajnos nem tudok Önnek válaszolni mire gondolhatott a kolléga. Érdemes ismételt ultrahang vizsgálatot végeztetni, felmérni a petefészkek szerkezetét. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2014. január 24., 19:33; Megválaszolva: 2014. január 27., 20:52
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Lelet értelmezés - kérdés
Cipralex 10 mg terhesség
Hormonpanel-teherbeesés
Vérvétel elemzése
Babatervezés