gyenge petefészek!

Üdvözlöm! 12 évig szedtem fogamzásgátlót szünet nélkül! több fajtát is! Külföldön dolgozom és elmentem itt nőgyógyászhoz ahol eléggé meglepődtem hogy a DR Úr rögtön vérvétel és hüvely ultrahangal kezdte a vizsgálatot, mondván hogy ez itt így müködik! Azért lepődtem meg mert engem Magyarországon soha a 13 év alatt nem küldtek vérvételre csak írogatták a fogamzásgátlókat ha az egyik nem volt jó rögtön kaptam egy másikat! és hüvely ultrahangot sem végeztek soha! Na mindegy, Itt a vérvételen kiderült hogy a GGT szintem túl magas a lelet szerint 9-36 U/ L lenne a normális és az enyém 63 sajnos nem igazán értettem hogy ez mitől lehet de mintha az orvos azt mondta volna hogy ez a hasnyálmirigy kisebb zavarát jelenti amit okozhat a sok éven át szedett fogamzásgátló tabletta szedése!: (Soha nem iszom alkoholt és nem dohányzom! Szóval gőzőm sincs hogy mitől lehet ez a szám a duplája a normálisnál! És azt sem tudom hogy miatt most aggodon kellene e!? De ami jobban meg ijesztett az az hogy a hüvelyultrahang után azt mondta hogy sajnos az egyik petefészkem elég gyenge! Rögtön kérdezte hogy mióta nem szedem a fogamzásgátlót? elmondtam hogy 2 hónapja! erre csak annyit mondott hogy akkor 2-3 hónap múlva újra kell csinálni egy ultrahangot és vérvételt is a magas GGT szint miatt, olyan ideges lettem hogy zavaromban utána már semmit nem értettem és a kérdéseimet sem tettem föl csal elszaladtam! Kérem írja meg hogy ez most mit jelent? nem lehet gyerekem? mert épp azért mentem kontrolra mert lassan szeretnék babát.vagy ez is lehet a sok évi fogamzásgátló miatt és lassan helyre jön magától? És ha nem a fogamzásgátló miatt nem müködik rendesen az egyik petefészkem akkor mi lehet az oka? Mit tehetek hogy Újra helyre jöjjön?

Dr. Tekse István válasza GGT témában

Kedves Kérdező!

A gamma-GT eredményével szerintem belgyógyászhoz forduljon legyen kedves. A petefészek ultrahang nomenklatúrájában nincs olyan kifejezés, hogy "gyenge" így erre sajnos nem tudok Önnek válaszolni mire gondolhatott a kolléga. Érdemes ismételt ultrahang vizsgálatot végeztetni, felmérni a petefészkek szerkezetét.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2014. január 24., 19:33 ;Megválaszolva: 2014. január 27., 20:52
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Suprefact injekció
Tisztelt Doktor Úr, lombik program GnRh-shoprt protokoll során a javasolt napi gyógyszereim: Suprefact injekció (0,5 este), Rekovelle (14) és Menopour...
Progeszteron hiàny?
Tisztelt Doktor úr! Hónapok óta menstruáció előtt egy héttel barna folyásom van. A 21.napi hormon véreredményem alapján minden rendben. Csatolva...
Laborértékek
Tisztelt Doktornő, Tüneteim ok nélküli idegesség, ingerlékenység, fokozott izzadás arcon. Laborértékeim a következők:...
Mikor lehet nézetni a prolaktint es...
Szeretném kérdezni hogy a prolaktin szintjet csak a ciklus 3. Napjan lehet nezetni vagy a hónap bármelik napján is? Illetve multkor magas lett a prolaktin...
Habab vizsgálati eredmény...
Kedves Doktorno, segítséget szeretnék kérni a habab vizsgálat eredményeim ertelmezeseben. A leletet csatoltam. Rövid kortortenet: párommal 2019 óta...