GOT, GPT, GGT lelet eredmény értelmezése

Tisztelt Doktor úr! visszeres problémáim vannak ennek következtében lassan 3 hónapja Detralex gyógyszert szedek. az érsebész műtétet javasolt. a lelet eredményeket most kaptam meg, és a GGT eredményem csillagos 77u/l, a GOt 23 a GPT 25. Utobbi kettő úgylátom referencián belül van. Kérdésem, hogy okozhatja-e a Gyógszer a GGt emelkedést illetve javasol-e valamit a doktor úr?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza GGT témában

A normális GOT-GPT eredmény azt mutatja, hogy májsejt károsodás nincs, a GGT emelkedést a legenyhébb máj-epeuti sérülés is okozhatja, akár a gyógyszer szedése is (bár a Detralex esetében ez kevéssé valószínű) . Ilyen eltérést okozhat gyógyszer, vegyszer, alkohol, de akár túlzott zsír-raktározás is a májban. Ezeket érdemes kerülni, pár hónap múlva a leletet megkontrollálni.

Kérdés: 2015. szeptember 22., 12:50; Megválaszolva: 2015. szeptember 22., 15:31
Kérdések és válaszok: Egyéb
Májenzim emelkedés
Tisztelt doktor úr. A kérdésem az lenne, hogy március 12-én felkerestem a háziorvost magas láz miatt elküldött mellkasröntgenre, és vérvételre...
Májenzim emelkedés
Tisztelt doktor úr. A kérdésem az lenne, hogy március 12-én felkerestem a háziorvost magas láz miatt elküldött mellkasröntgenre, és vérvételre...
Emelkedett GAMMA GT- szint
Tisztelt Doktor Úr! Ma kaptam meg a labor eredményemet, minden évben szoktam csináltatni egy általános vérképet, és a pajzsmirigy szintemet szoktam...
Emelkedett Gamma Gt
Tisztelt Dr. Úr! Tavaly májusban GGt értékem 71, júniusban 50, szeptemberben 37, novemberben ismét 56, most februárban 58.Hasi ultrahang negatív...
Gamma Gt. eredmény
Tisztelt Doktor Úr! Vérvizsgálaton voltam (2014.02.02-án) és az alábbi tételek voltak csillagosak: Gamma Gt: 75, abs.bazofil: 0, 03, RDW: 11, 3, a...