Gamma Gt. eredmény

Tisztelt Doktor Úr! Vérvizsgálaton voltam(2014.02.02-án) és az alábbi tételek voltak csillagosak: Gamma Gt:75, abs.bazofil:0, 03, RDW:11, 3, a többi eredményem jó lett. Vérvételt megelőzően volt egy enyhe füllgyulladásom és sajnos egy kicsit több stressz, amihez fejfájás is társult(2 haláleset). Közben február közepén még antibiotikumot is kellett szednem (torokgyulladás, hőemelkedés, csúnya köhögés miatt). Március 10-én megismételték a vérvizsgálatot a gamma gt.119 lett. Sajnos a vérvétel előtt pár nappal elkezdett újra folyni az orrom(sárgás zöldes váladékkal). Mindez (vírus, orrfolyás) befolyásolja a gamma értéket? Kb. 5 éve rendszeresen iszom az alamaecetet napi 2-3 alkalommal (1 evőkanál almaecet+1 evőkanál méz+ 2dl víz). Ez befolyásolta-e az eredményt rossz irányba? Azt olvastam, hogy az almaecetet, akár életünk végéig naponta fogyaszthatjuk. Igy van ez? Minden nagy fogyasztok még este vacsora után 1, 5-2dl vörösbort (alacsony vérnyomás miatt is)és sajnos vérvétel előtti napon is ittam és azt olvastam, hogy ez is befolyásolhatja a gamma eredményt. Én inkább a természetes dolgoknak vagyok a híve. Most éppen 1 hónapig virágpor kúrát tartok (1 hete kezdtem el).Ez alatt az idő alatt az almaecetet nem iszom. Jól gondolom? Mi a véleménye minderről? Köszönettel várom válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a GGT témában

A GGT érték egy igen érzékeny máj-epeuti marker. Emelkedését okozhatja vírusfertőzés, májat megterhelő tényezők (oldószerek, gyógyszerek, alkohol). Az Ön esetében a vörösbor fogyasztása, az antibiotikum vagy akár a fertőzés is gyanúba fogható. Aggódni a 119-es érték miatt sem kell. Érdemes lenne a vörösbor fogyasztását felfüggeszteni, majd 4-6 hét múlva ismét megnézni az értéket.

Kérdés: 2015. március 17., 15:33; Megválaszolva: 2015. március 18., 15:46
Kérdések és válaszok: Egyéb
allergia vagy más
Bizsergés végtagokban
Van-e teendőm a köv. vérkép...
Beütöttem a fejem