Gamma Gt. eredmény

Tisztelt Doktor Úr! Vérvizsgálaton voltam (2014.02.02-án) és az alábbi tételek voltak csillagosak: Gamma Gt: 75, abs.bazofil: 0, 03, RDW: 11, 3, a többi eredményem jó lett. Vérvételt megelőzően volt egy enyhe füllgyulladásom és sajnos egy kicsit több stressz, amihez fejfájás is társult (2 haláleset) . Közben február közepén még antibiotikumot is kellett szednem (torokgyulladás, hőemelkedés, csúnya köhögés miatt) . Március 10-én megismételték a vérvizsgálatot a gamma gt.119 lett. Sajnos a vérvétel előtt pár nappal elkezdett újra folyni az orrom (sárgás zöldes váladékkal) . Mindez (vírus, orrfolyás) befolyásolja a gamma értéket? Kb. 5 éve rendszeresen iszom az alamaecetet napi 2-3 alkalommal (1 evőkanál almaecet+1 evőkanál méz+ 2dl víz) . Ez befolyásolta-e az eredményt rossz irányba? Azt olvastam, hogy az almaecetet, akár életünk végéig naponta fogyaszthatjuk. Igy van ez? Minden nagy fogyasztok még este vacsora után 1, 5-2dl vörösbort (alacsony vérnyomás miatt is) és sajnos vérvétel előtti napon is ittam és azt olvastam, hogy ez is befolyásolhatja a gamma eredményt. Én inkább a természetes dolgoknak vagyok a híve. Most éppen 1 hónapig virágpor kúrát tartok (1 hete kezdtem el) .Ez alatt az idő alatt az almaecetet nem iszom. Jól gondolom? Mi a véleménye minderről? Köszönettel várom válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza GGT témában

A GGT érték egy igen érzékeny máj-epeuti marker. Emelkedését okozhatja vírusfertőzés, májat megterhelő tényezők (oldószerek, gyógyszerek, alkohol) . Az Ön esetében a vörösbor fogyasztása, az antibiotikum vagy akár a fertőzés is gyanúba fogható. Aggódni a 119-es érték miatt sem kell. Érdemes lenne a vörösbor fogyasztását felfüggeszteni, majd 4-6 hét múlva ismét megnézni az értéket.

Kérdés: 2015. március 17., 15:33; Megválaszolva: 2015. március 18., 15:46
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vèrkèpem elemzese
PostCovid véreredmény eltérés
Gyomorpanaszok
Oltás utáni COVID ("családi...
Édesanyám szenvedésének...