• Gyermeknél köhögés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        A problémám a következő lenne.

        Kislányom novemberben múlt 2 éves. Nagyon köhögött és iszonyatosan folyt az orra, nem győztük porszívózni. Elmentünk a körzeti gyerekorvoshoz, aki Cedax Babyt, Sinupret cseppet és Nasivin orrcseppet írt neki. A Cedax babyt végig beszedtük, a Sinupret cseppet még napi 3 x 15 cseppet, a Nasivint 2 hétig. 2 hét után mehetett ismét közösségbe. Azonban azóta is köhög még egy kicsit. Mióta közösségbe jár minden délután adok neki 15 csepp Sinupretet, hogy oldja az esetlegesen még lecsorgó váladékot; a Nasivin után használtunk 4 napig terngervizes orrsprayt, de aztán abbahagytuk, mert nem tudtunk semmit kiszívni az orrából.

        Kislányom azonban még mindig köhög egy kicsit. Éjszaka, illetve reggel. Nappal egyáltalán. Az első pár száraz köhögés, utána viszont hallani hogy slajmos köhögés.

        Nem tudom mit tegyek. Mivel nem folyamatosan köhög, nem viszem orvoshoz, mert még több mindent összeszedhet. Viszont arra is gondoltam, hogy a Sinupret köhögteti, ezért tegnap már  nem adtam neki. Tényleg nem tudom mit tegyek, mert aki teljesen egészséges az nem köhög...

        Próbálkozzam más köptetővel? Vagy gyógyteával?

        Várom mielőbbi válaszát.

        egy aggódó anyuka

         

        WEBBeteg szakértő válasza a köhögés témában

        Kedves Kérdező!

        Minden bizonnyal valami kis váladékozás van a kislányánál ez okozza a még fennmaradó köhögést. Érdemes egy kis Ambroxol Q szirupot adni neki 2x2, 5 ml adagban (1 hétnél tovább nem javasolt egyetlen egy váladékoldót sem adni) vagy ha természetes váladékoldót szeretne neki adni, akkor próbálják meg a Pulsatilla Pratensis nevű homeopátiás szert a 15CH higításból 2x5 golyóval, melyet kevés vízben feloldva is odaadhat kislányának.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-21 17:30:08; Megválaszolva: 2010. február 21., 17:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: