beteg kisbaba

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 5 és fél hónapos kislányom vasárnap estére belázasodott (semmi előzményét nem észleltem, jó kedélyű, jó étvágyú volt; csak este melegebbnek éreztem a kis testét) . Fél germicid kúppal láztalanul átaludta az éjszakát, majd hétfő délelőtt ismét felszökött a láza. Újabb fél kúp, és gyermekorvos következett. A mi orvosunk nem rendelt, így egy helyettes vizsgálta meg igen-igen röviden, aki gyanakodott fülgyulladásra, tüdőgyulladásra, és a torkára azt mondta, tele van hólyagokkal. Kaptunk antibiotikumot (2x2, 5 ml Suprax) , ill. Calcimuscot is adok neki 2x2 ml-t. Láza azóta nem volt, néha kisebb hőemelkedést mértem (max. 37, 6) . A négy napos gyógyszerkúra mellett azonban ma egyre többet hallom köhögni. Kezdő anyukaként nemigen tudom, hogy ez hurutos-e (talán az) , de az előző napokban alig 1-2 alkalommal köhintette el magát, ma viszont többször és hosszabban. Ez normális jelenség? Vagy komolyabb betegségre utal? Az antibiotikumtól ma már 5-ször volt széklete, úgyhogy igen jó lenne, ha hamar elhagyhatnánk azt is... Azt sem tudom, meddig kell, hogy adjam neki a gyógyszereket... Köszönettel, egy aggódó anyuka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza légúti fertőzés témában

Kedves Kérdező!

Az jó, hogy leláztalanodott a kicsi. Köhögés elő szokott fordulni több napos antibiotikum kezelés mellett is; érdemes visszavinni a picit, hogy hallgasson rá az orvosuk lehet, hogy csak egy kis váladékoldó kell. Ekkor meg tudják beszélni orvosukkal, hogy az antibiotikumot hány napig tanácsolja hogy szedjék, általában 5-7 nap. Javaslom adjon kislányának Protexin Restore-ból napi 1x1 tasakot, hogy a bélflóra minél hamarabb álljon helyre.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2014. március 13., 22:35; Megválaszolva: 2014. március 17., 21:05
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek