Óriásiak a nyirokcsomóim a nyakamon, eldől lehet baj?

Novemberben volt egy tüszös mandulagyulladásosom ami nehezen múlt el, majd decemberben is volt, ami már nagyon durván kihatott a torkomra és 2 és fél hetet szenvedtem vele. Az évek alatt egyre gyakrabban fordult elő, így azt tanácsolta a háziorvosom vetessem ki. Nincs különösebb ellenvetésem, de nagyon félek az ilyesfajta beavatkozásoktól. A decemberi tüszös mandulagyulladásom kihatott a nyirokcsomóimra és óriásira dagadtak. (mint egy felnőtt férfi hüvelykujjának az utolsó perce) Azóta meggyógyultam, de a nyirokcsomóim még mindig nagyok és duzzadtak. Ha már kicsit feljebb biccentem a fejem a tükör elött szabad szemmel jól látható, hogy valami nem jó. Decemberben fájt, de az már elmúlt. Nem érzek fájdalmat. Tapintásra kemények, és sehova se moccannak. A hűvös idő ellenére semmiféle megfázásom, meghűlésem vagy fertőzésem sincs, a torkomat semmi se irritálja, ami az esetleges túlreaktiót vagy ezt a fura állapotot megmagyarázná. Őnnek mi a véleménye? Kell aggodnom? A doktorúr amikor megnézi a kivetendő manduláimat, fog foglalkozni a nyirokcsomóim állapotával?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza mandulagyulladás témában

Tisztelt Hölgyem!

A nemzetközi irodalom jelenleg a Paradise-kritériumokat tekinti alapnak a mandulaműtéthez. Ez nagyjából 7-10 mandulagyulladást követel meg az elmúlt 3 év során. Ha ez nem áll fönn, akkor egyéb súlyos panasz (alvási légzéskimaradás, nyelési akadály, tályog, góc, stb.) szükséges a műtéti indikációhoz. A nyaki nyirokcsomók megnagyobbodása kísérő tünet, önmagában általában nem gyógyítandó.

Kérdés: 2015. február 27., 00:33; Megválaszolva: 2015. február 27., 13:39
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Hólyagos garat
Keletkezett dudor beazonosítása, oka
Alvás probléma
Gombóc érzés
Hallás csökkenés, orrdugulás