Duzzadt nyirokcsomó

Üdvözlöm! Az a problémám, hogy egy éve rendszeresen visszatérő tüszős mandulagyulladásom van. Egy év alatt kb. 6x volt. Azelőtt sosem volt ez, kiskoromban pedig kivették a mandulámat. Amikor elmúlik a gyulladás, a nyirokcsomók felére lohadnak vissza, és úgy maradnak. Nem nőnek, mozgathatóak, és ahogy a nyakam mozgatom olyan mintha kattogva mozogna nyakammal. Mi okozhatja ezt, hogy eddig nem volt ez? Köszönöm!

Dr. Zaránd Rajmund válasza mandulagyulladás témában

Tisztelt Hölgyem!

A mandula, mint egy szivacs, képes magában gyűjteni a baktériumokat, ennek egyik jele a visszatérő gyulladás, másik pedig a nyaki nyirokcsomók duzzanata. Ez lényegében krónikus mandulagyulladást jelent, ebben az életkorban gyógymódja a mandulaműtét.

Kérdés: 2016. január 30., 23:36 ;Megválaszolva: 2016. január 31., 22:05
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mandula gyulladás
Tüszős mandulagyulladás
Mi lehet a baj?
Mandulagyulladás
mandulagyulladás