Mi lehet a baj?

Tisztelt doktor nő/ úr! 17 éves fiatal ember vagyok! Tavaly szeptemberben kezdődött mindnen. Elkezdtem köhögni ekkor elmentem háziorvoshoz aki megállapította hogy vírusos légcsőhurutom van. De nehéz légzés is jelentkezett ezért Ventolint is kaptam! Aztán mire (kb 2 hét alatt) elmúlt elkezdett fájni a torkom. Aztán egyre jobban amikor ismét felkerestem háziorvost aki azt mondta, hogy vírusos torokgyulladásom van... Viszont a torkok fájás egyre rosszabb lett amikor is, felkerestem egy füll orr gégészt! Azt mondta Mononucleosis-om van és elküldött vértvételre, hogy a máj értékeknél van-e eltérés! Amikor kész lett a vérvétel azt mondta a gégész hogy mégsincs Mononucleosis-om mert a máj érték rendbe vannak! Azt mondta menjek vissza torokváladék leoltásra! Ennek aztán az eredménye pozitív lett: Streptococcus C csoport és Staphylococcus Aureus tenyészett ki, illetve a dr. nő szerint genny préselhető ki a mandulából! Hozzá kell tenni soha nem volt mandulagyulladásom még! Kaptam rá 2 doboz Augmentin Duót 875/125 g kiszerelésben! Viszont ez nem igazán hatott így visszamentem és Sumamed 250 mg-ot írtak fel! Ettől jobban is lettem! Aztán újév táján ismét elkezdett fájni a torkom illetve a mandulám. Majd azt tapasztaltam, hogy fáj a hátam is! Ekkor újra felkerestem a háziorvost aki elküldött vérvételre ahol kiderült hogy Mycoplasma Pneumoniae baktériumot is igazolt! Kaptam rá ismét Sumamed 500mg-ot. De sem a köhögés, sem pedig a torokfájás nem múlt el! Ezek után lementem az iskolaorvoshoz akinek elmondtam a problémát és írt fel Klacid 500mg-ot.. Viszont a torokfájásal újra felkerestem a gégészt (ezért a Klacid-ot sem vettem be) aki ismét levette a torokváladékot de nem tenyészett ki semmi, bár azt mondta hogy duzzadtak a mandulák és a torkom is piros! Elküldött arcüreg röntgentre ahol viszont kiderült hogy arcüreggyulladásom is van már! Ismét sumamed 500mg-ot kaptam de a torkom és az arcom/fejem mindig fáj! Kérdésem hogy ezek után mit lehet még tenni? Válaszát előrre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza mandulagyulladás témában

Tisztelt Uram!

A betegség és a klinikai kép pontos követése nélkül a helyzethez nemigen tudok hozzászólni. EZ a szezon sokaknak az átlagosnál elhúzódóbb volt, a nedves, komoly hideget nélkülöző időben az alsó és fölső légúti betegségek bizony gyakran elhúzódtak. A Mycoplasmára valóban makrolid (Sumamed vagy Klacid) szükséges, de hogy a sok baj között van-e ok-okozati összefüggés, azt retrospektíve nem látom. Azt tudom még hozzátenni, hogy a légúti betegségek szinte mindig az orrlégzés romlásától kezdődnek, ennek hátterében számos ok (pl. allergia, megfázás, orrsövényferdülés, stb.) állhat. Emiatt talán egy NeilMed SinuRinse öblögetés pár hétig meggondolandó, hátha jelentősen javít a panaszain.

Kérdés: 2016. március 08., 18:45; Megválaszolva: 2016. március 10., 22:38
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Tüszős mandulagyulladás
Duzzadt nyirokcsomó
Mandulagyulladás
mandulagyulladás
mandulagyulladás
Tisztelt Doktornő! Kérdésem az lenne, hogy már lassan egy éve gombócérzés van a torkomban.Ez idő alatt kezeltek allergiára, mandulagyulladásra...