• Fül-orr-gége

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! Fül-orr-gégészeti problémával fordulok Önhöz! Kb.7 éve mindkét fülemben túlzott zsírtermelődés alakult ki, amin eddig csak szakorvosi tisztítás segített.Van, hogy 2 havonta kell menjek, van, hogy egy évig sem.Van erre más megoldás is? Vagy örök életemben járhatok a tisztításra? Sokat viszket is, a doktor szerint ekcémás, gyulladt a hallójáratom.Sajnos halláscsökkenéssel jár ez számomra.Kérem, tanácsoljon vmit! Köszönöm! Másik problémám az orrpolipom, melyet a CT is kimutatott.Sajnos elég sokszor nem érzek ízeket és szagokat sem, és az orrlégzésem is sokat romlott. A műtéti beavatkozáson kívül lehet-e máshogy is gyógyítani, vagy muszáj lesz vállalnom? Ha igen, és megműtik, kiújulhat-e? Válaszát előre is nagyon köszönöm, kétségbe vagyok esve!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a fülzsír témában

        Tisztelt Hölgyem! Javaslom, hogy használjon paraffin olajat a fülébe akár minden este (mondjuk fölváltva oldalanként, 4-5 csepp, vattát a hallójáratba). Így a fülzsír fölpuhul, fölösleg kifolyik, mégsem szárad ki a hallójárat, ezel tered adván az ekcémának. Polyp sajnos kiújulásra hajlamos, ha a szteroid spraytől megkisebbedik, akkor a műtét nem sürgős, esetleg a szteroidot orröblítéssel kiegészítheti (www.orrmoso.hu). De a műtét nem valószínű, hogy előbb-utóbb ne válna szükségessé.


        Kérdés: 2012. január 09., 08:50; Megválaszolva: 2012. január 10., 13:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.