Fülmosás-repülés

Tisztelt Doktor Úr! Úgy érzem, hogy fülzsír dugóval van a fülemben (nincs bedugulva, de furcsa, olyankor szokásos érzésem van) , holnap reggel elmegyek a fülészetre és megmutatom. Valószínűleg kimossák majd (sajnos hajlamos rá a fülem..) , hétfőn repülővel utazunk, 3 órás út. Okoz e bármi problémát, hogy a fülmosás után pár nappal repülőre ülök? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza fülzsír témában

Tisztelt Hölgyem!

A fülmosás a hallójáratot kiszáríthatja, ami utána 2-3 hónap alatt termeli vissza a kimosott, védő funkciót ellátó fülzsírt. Ez fürdéskor-úszáskor okozhat hallójáratgyulladást, de a repülés semmilyen kockázatot nem jelent a hallójáratra nézve.

Kérdés: 2015. június 18., 23:40; Megválaszolva: 2015. június 19., 09:43
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás
Mandulagyulladás