• Úszás utáni fülgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő! Tegnap, egy reggeli fürdőben való úszás után itthon lezuhanyoztam, majd a fülemet egy fültisztító pálca segítségével szerettem volna kitisztítani! Ennek leinkább azért éreztem szükségét, mert éreztem, a bal fülemben sok zsír van. A tisztítás közben viszont valahogy bedugult a fülem és ez hallásgyengüléshez vezetett. Aznap még hol javult a probléma, hol visszatért ez a bedugulás. Ma reggel viszont ahogy felébredtem, teljesen bedugult állapotban találtam. Jelenleg erre a (bal) fülemre alig hallok. Valamilyen fülgyulladásra gyanakszom, de nem tudom mit érdemes tenni. Először a meleg sós kezelést szerettem volna alkalmazni, de valahol azt olvastam, hogy ez súlyosbíthatja a helyzetet, úgyhogy nem tudom mitévő legyek. Mielőbbi válaszát előre is köszönöm, Dániel

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Fülzsír témában

        Tisztelt Uram! Akár gyulladás, akár csak a dobhártyára tolt fülzsír okozza a panaszait, a fülét ki kell tisztítani, esetleg kezelés is kell. Minél hamarabb keressen föl fül-orr-gégész szakorvost!


        Kérdés: 2019. április 14., 07:10; Megválaszolva: 2019. április 18., 06:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: