• Nyelvzsibbadás bölcsességfog eltávolítása után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! A segítségét szeretném kérni a problémámra. Március 22-én csütörtökön délben szájsebészeten voltam, alsó bölcsességfog feltárásán és eltávolításán. Az érzéstelenítő beadásakor az orvos annyit mondott: "Hopp ez pont eret talált, elnézést" Nem tudom, számít-e valamit, mindenesetre ezidáig (tehát pont 3 napja) nem múlt el a nyelvemben a zsibbadás. B1 és B12 vitamint szedek az orvos javaslatára. Sok kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Biztos hogy csak eret talált, vagy esetleg ideget? Ha ez így van: nem kellett volna tudnia az orvosnak, hogy hova lehet és hova nem lehet beadni? Vagy ez simán "benne van a pakliban"? Meddig tarthat ez a zsibbadás? Előfordulhat hogy nem fog elmúlni soha? Előre is nagyon köszönöm a választ. Tisztelettel,

        WEBBeteg szakértő válasza a érzéstelenítés témában

        Kedves Kérdező! Az alsó fogak és állcsont érzéstelenítését meghatározott módszer szerint végezzük. Az állcsontot ellátó ideg közvetlen közelében fut az ér is, tehát, ha ezt az orvos eltalálja, akkor megfelelő helyen végezte az érzéstelenítést. Nagyon helyesen előtte visszaszívást végzett, ebből tudta, hogy kicsit arrébb kell folytatnia, hogy elkerülje az oldat érbe való fecskendezését. Az ideg közelsége miatt, sajnos bekövetkezhet annak sérülése a legjobb tudás és szándék mellett is. A zsibbadás hetekig is eltarthat, de az ajánlott gyógyszerek segítik a gyógyulást. Mielőbbi gyógyulást kívánok és kövesse továbbra is orvosa utasításait!


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. március 25., 12:30; Megválaszolva: 2012. március 31., 16:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: