Fogamzás gátló melletti fogyókúra

Tisztelt Doktornő! 29 éves vagyok. Nemrég kezdtem el fogamzás gátló tablettát szedni. Jelenleg mondhatni túlsúlyos vagyok (158 cm és 91 kg) Már így túlsúllyal kezdtem el viszont szeretnék mindenféle képpen leadni a súlyomból, amit rendszeres tornával és megfelelő étkezéssel szeretnék elérni. Jelenleg elég egészségtelenül táplálkozom, sok szénhidrátot, cukrot és húst fogyasztok. Az után érdeklődnék, hogy a helyes étrendre való átváltás (zöldség, gyümölcs, hús) és a rendszeres torna nem a fogamzásgátló mellett nem-e zavarhatja meg a hormonháztartásom. Vagyis konkrétan inkább az érdekelne nem-e gyengítené a fogamzásgátló hatását? Mert ugye túlsúlyosként kaptam és kezdtem el szedni a fogamzásgátlót és aggódom nehogy az életmódváltás gyengítse a gyógyszer hatását. Válaszát előre is köszönöm: Tímea

Dr. Farkas Ágnes válasza testsúly csökkentés témában

Kedves Timea! A fogyás sem, az egészséges táplálkozás sem, és a testmozgás sem fogja befolyásolni a fogamzásgátló hatását, emiatt nem kell aggódnia, sőt. Bátran vágjon bele az életmódváltásba, nagyon sok sikert kívánok Önnek, és nagyon sok kitartást! Üdv.: Dr. Farkas Ágnes

Megválaszolva: 2018. október 10.

Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás

Testsúly csökkenés
Szeretném ha 75-78 kg súlyú lennék. Ezért sok mindent megteszek. A magam szintjén naponta gimnasztikázok (szervezett kereteken belül), étkezésre is figyelek,...
Fogyni szeretnék!
15 éves koromban voltam 54-55 kg. 16 éves korom óta folyamatosan hízok. Jelenleg 1 év alatt híztam 10kg-ot. 163 cm magas vagyok elenleg 77 kg. 1hónapja heti 3x...
Pajzsmirigy betegség
Tisztelt Hölgyem/Uram! Kb. 10 éve járok a pajzsmirigyemmel orvoshoz, kissebb göböket találtak, de semmi problémám nem volt vele, egészen tavaly előttig,...
Fogamzásgátló placebo tabletta...
Tisztelt Doktornő! 4 hónapja szedem a Slinda nevű fogamzásgátlót. Legutolsó alkalommal a megvonásos vérzés eltolása végett nem szedtem be a 4 db placebo...
Fogamzásgátló és táplálékkiegészitő
Kedves Doktor Úr! Porckopásom van erre szeretném szedni az Új Zélandi zöldkagyló kapszulát 1500 mg zöld kagyló és Glüközamingikán az összetétele, valamint a...
Fogamzasgatlo es gyogyszer
Kedves Doktor Ur! Bedugult nagyon a fulem es audispray juniort hasznaltam es hasznaltam az audispray felnott valtozatat is de nem talaltam leirast az...