Dr. Farkas Ágnes

Dr. Farkas Ágnes

szülész-nőgyógyász
Bemutatkozás:
1979-ben születtem Debrecenben, itt nőttem fel, és 1998-ban érettségiztem le a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumban.
 
2006-ban szereztem meg az általános orvosi diplomát a DE OEC ÁOK szakon. Az egyetem alatt sikerült szakmai gyakorlatot töltenem az Egyesült Királyságban, Londonban az egyik nagy egyetemi kórházban, a St. George's University Hospitalban.
 
Az egyetem után a DEKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán kezdtem el dolgozni. A rezidensképzés után dolgoztam egy internetes cégnél mint egészségügyi tanácsadó, majd 2 évig szakorvosjelöltként a Kazincbarcikai Kórházban. Innen utam ismét a Debreceni Női Klinikára vezetett vissza, először önkéntes segítőként, majd szakorvosjelöltként folytattam a munkámat, és 2013-ban  szereztem meg a szülészet-nőgyógyászat szakvizsgámat.
 
2017 januárjában döntöttem úgy, hogy a klinikai munkámat befejezem, és a szakmai tevékenységemet a magánbetegellátasban folytatom. A rendelés a Cívis -rendelőben van, ide várom régi és új pácienseimet.
 
Legfőbb érdeklődési területeim az infertilitás és az endometriosis, de emellett bármilyen panasszal, kérdéssel forduljanak a páciensek hozzám (fertőzések, vérzészavarok, nőgyógyászati kérdések, terhesgondozás), mindenben igyekszem személyre szabott megoldást találni.
 
A rendelőm elérhetősége: Cívis -rendelő
 

 

Legutóbbi válaszai

Betadine hasmenéy

Kedves Hölgyem! A Betadine kúp nem okoz ilyet, más oka lehet a hasmenésnek. A fogamzásgátló hatását viszont a hasmenés csökkenti. Emellett nem javaslom a Betadine kúpot. Nem tudom miért ezt használja, de nagyon sok panaszt okozhat a későbbiekben, mert a normál hüvelyflórát is kiirtja. Másféle kezelést kellene találni, de ebben a tünetek, panaszok ismerete nélkül, és fizikális vizsgálat hiányában nehéz tanácsot adni. Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Fájdalmas Tampon

Kedves Virág! Első körben a hüvelygyulladást kell kizárni, és emellett szóba jön, hogy valamiért hüvelyszárazság alakult ki. Ezek akár együtt is jelentlezhetnek és gyakran okozhatnak ilyen kellemetlen panaszt. Együttlét alatt a nedvesség valószínűleg megfelelő, de ez nem zárja ki, hogy egyébként gyulladás, vagy enyhe szárazság is van. Nőgyógyászati ellenőrzést javaslok. Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

1 szemmel több fogamzásgátló tabletta bevétele

Kedves Hölgyem! A dupla gyógyszer miatt semmi baja nem lesz, szedje tovább a levelet. Amikor a csütörtökhöz érkezik, a péntekivel folytassa tovább, így nem marad ki nap sem, e csökken a védelem sem. Üdv.: Dr. Farkas Ágnes

Érdemes lenne öblítést végezni?

Kedves Hölgyem! Ezek a tubusok nem javasoltak hüvelyi használatra. Nem arra lettek kitalálva, nem is tesztelte senki sem a következményeket, így erről érdemben nem is nyilatkoznék. A hüvelyöblítés ebben a helyzetben szintén nem megítélhető, ezt sem vizsgálta senki sem. Vízzel viszont nem egészsége a hüvely mosása, ez biztos. A leírt tubusok viszont okozhatnak egyéb problémát, szerintem szinte mindenki hallott már vagy az általuk okozott sérülésekről, vagy azok kisebb részeinek az "eltűnéséről". Legyen óvatosabb! Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Gyulladást átadhat-e a lány a fiunak?

Kedves Hölgyem! Igen, vannak olyan hüvelyfertőzések, amik a férfiaknak is okozhatnak gyulladást. Ne spekuláljanak, nem kell egyből gonorrhoea fertőzést gyanítani! A gonorrhoea egyébként nemi úton átvihető fertőzés, csak fertőzött parner adhatja át a partnernek. De várják meg a vizsgálati eredményeket, az Önök esetében kicsi az esélye az elmondása alapján, hogy erről lenne szó! Üdv. : Dr. Farkas Ágnes