Dr. Farkas Ágnes

Dr. Farkas Ágnes

szülész-nőgyógyász
Bemutatkozás:

1979-ben születtem Debrecenben, itt nőttem fel, és 1998-ban érettségiztem le a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumban.

2006-ban szereztem meg az általános orvosi diplomát a DE OEC ÁOK szakon. Az egyetem alatt sikerült szakmai gyakorlatot töltenem az Egyesült Királyságban, Londonban az egyik nagy egyetemi kórházban, a St. George's University Hospitalban.

Az egyetem után a DEKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán kezdtem el dolgozni. A rezidensképzés után dolgoztam egy internetes cégnél mint egészségügyi tanácsadó, majd 2 évig szakorvosjelöltként a Kazincbarcikai Kórházban. Innen utam ismét a Debreceni Női Klinikára vezetett vissza, először önkéntes segítőként, majd szakorvosjelöltként folytattam a munkámat, és 2013-ban  szereztem meg a szülészet-nőgyógyászat szakvizsgámat.

2017 januárjában döntöttem úgy, hogy a klinikai munkámat befejezem, és a szakmai tevékenységemet a REOF Kft. járóbeteg-ellátó központjában folytatom. Rendelésem jelenleg is itt van, ide várom a régi és új pácienseimet.

Legfőbb érdeklődési területeim az infertilitás és az endometriosis, de emellett bármilyen panasszal, kérdéssel forduljanak a páciensek hozzám (fertőzések, vérzészavarok, nőgyógyászati kérdések, terhesgondozás), mindenben igyekszem személyre szabott megoldást találni.

A rendelőm elérhetősége

Legutóbbi válaszai

Vízhajtás terhesség idején

Kedves Andrea! A gyógyszer megváltoztatja a magzatvíz összetételét, ezzel karosíthatja a magzatot. Szedése ellenjavallott terhesség alatt, ne szedje, alkalmanként se. Ha panasza van, el kell mennie a terhesgondozást végző orvoshoz, aki megfelelő kezelést ad, vagy megfelelő szakrendelőbe küldi majd. Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Mellfájdalom

Kedves Hölgyem! A bal oldali emlő szerkezete lehet más, mint a másik oldalon, ez természetes! Nem baj, ha van olyan panasz, ami féloldali, ha a kivizsgálás lényegi eltérést nem mutat. Megpróbálhatja a Mastodynon cseppet, és a Premens tablettát, hátha segítenek. Néha gyógyszertári, E-vitaminos krém is csökkenti a hasonló jellegű fájdalmakat. Ha megy kontrollra majd, érdemes elmennie egy emlősebészeti szakrendelésre is, ha a panaszai fokozódnak menet közben. Aggodalomra a vizsgálatok alapján nincs oka. Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Miért viszketek menzesz kezdetekor?

Kedves Hölgyem! Hüvelyi gombás vagy egyéb fertőzés bármikor kialakulhat, és nem az oltás okozza. De viszketést nemcsak gombás fertőzés okozhat, érdemes elmenni egy nőgyógyászati vizsgálatra, hogy megfelelően ki legyen kezelve! Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Irritált és sebes hüvely

Kedves Hölgyem! Nagyon nehéz így, látatlanul tanácsot adni a panaszai miatt. Én mindenképpen komplett tenyésztés csináltatnék, hogy kiderüljön, van-e valamilyen kórokozó, amit kezelni kell. Ami Önnek segíthet ez alatt az idő alatt, az az Ovestin krém, ami ösztrogén tartalmaz. Krónikus fertőzések esetén szükség lehet erre, és ez kombinálható pl. a Cikatridina kúppal, ami a hüvelyhámot erősíti. Ezen a ponton nagyon fontos áttekinteni a korábbi tenyésztéseket, fontos, hogy mikor történtek, milyen kezelést kapott, volt-e kontroll, stb. Mindenképpen helyre lehet a hüvely állapotát állítani, ne adja fel! Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Fogamzásgátló utáni barnázás

Kedves Hölgyem! Függetlenül attól, hogy fogamzásgátlót szedett, jelenleg rendellenes vérzése van, amit ki kell vizsgálni, hogy mi okozza. A további kezelést, gyógyszerelést csak akkor lehet eldönteni, ha tudjuk, hogy mi okozza a panaszt. Lehet hormonális zavar, okozhatja petefészek ciszta, méhnyálkahártya polip, vagy akar gyulladás is. A panaszt sose hagyja figyelmen kívül, derüljön ki, mi okozza, és utána meglátják, hogyan tovább! Üdv. : Dr. Farkas Ágnes