Dr. Farkas Ágnes

Dr. Farkas Ágnes

szülész-nőgyógyász
Bemutatkozás:

1979-ben születtem Debrecenben, itt nőttem fel, és 1998-ban érettségiztem le a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumban.

2006-ban szereztem meg az általános orvosi diplomát a DE OEC ÁOK szakon. Az egyetem alatt sikerült szakmai gyakorlatot töltenem az Egyesült Királyságban, Londonban az egyik nagy egyetemi kórházban, a St. George's University Hospitalban.

Az egyetem után a DEKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán kezdtem el dolgozni. A rezidensképzés után dolgoztam egy internetes cégnél mint egészségügyi tanácsadó, majd 2 évig szakorvosjelöltként a Kazincbarcikai Kórházban. Innen utam ismét a Debreceni Női Klinikára vezetett vissza, először önkéntes segítőként, majd szakorvosjelöltként folytattam a munkámat, és 2013-ban  szereztem meg a szülészet-nőgyógyászat szakvizsgámat.

2017 januárjában döntöttem úgy, hogy a klinikai munkámat befejezem, és a szakmai tevékenységemet a REOF Kft. járóbeteg-ellátó központjában folytatom. Rendelésem jelenleg is itt van, ide várom a régi és új pácienseimet.

Legfőbb érdeklődési területeim az infertilitás és az endometriosis, de emellett bármilyen panasszal, kérdéssel forduljanak a páciensek hozzám (fertőzések, vérzészavarok, nőgyógyászati kérdések, terhesgondozás), mindenben igyekszem személyre szabott megoldást találni.

A rendelőm elérhetősége

Legutóbbi válaszai

Antibiotikum mellett terhesség

Kedves Hölgyem! Egészséges embereknél, amikor nincs májműködési zavar, az antibiotikum nem fogja befolyásolni a fogamzásgátló hatását, de az elvi lehetősége ennek megvan. Emellett viszont Önnek hasmenése volt, amikor abban a ciklusban érdemes végig kiegészítő védekezési módszert is alkalmazni, mert maga a hasmenés csökkenti a fogamzásgátló hatását, egyszerűen mert nem szívódik fel a hatóanyaga. Az Ön által említett panaszok azonban nem a terhességre jellemző panaszok, hanem a vírusos megbetegedés következményei lehetnek. Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Fogamzásgátó melletti terheség feltételezése

Kedves Hölgyem! Ha az esemény utáni tabletták után megfelelő időben történt a tesztelés, akkor megnyugodhat, bar azóta valószínű többet tud. A halvány pozitív teszt korai, de legalább 10 napos terhességet mutat. Ha valóban terhes, akkor az még korábban történt, és nem az említett napon. De létezik álpozitív teszt is. Kétes esetben azt javaslom, a jövőben is, inkább ismételje meg a tesztet néhány nap után, lehetőleg másik márkájú teszttel. Remélem azóta megnyugodott. Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Családalapítás -alacsony SHBG - hormonvizsgálat

Kedves Hölgyem! Amikor a tesztoszteront megkötő fehérje szintje alacsonyabb, olyankor az általa megkötött szabad hormon szintje magasabb lesz. Szerintem a laborjában nem olyan jelentős az eltérés, hogy emiatt legyen teendő. Nem írja, mióta próbálkoznak, de 39 évesen nem kell kivárni a teljes egy évet, hogy meddőségi kivizsgálást indítsanak. Mielőbb minden lényeges és szükséges vizsgálatot el kell végezni, a párja leletétől függően. Ezután az összes leletet értékelve lehet dönteni arról, hogy milyen kezeléssel segítenek Önöknek, hogy mielőbb várandós lehessen. Semmiképpen se várjon sokat, mert ha kezelnivaló eltérés derül ki, akkor jó, ha erre még 40-41 éves kor előtt sor kerül. Sok sikert! Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Hormonos spirál

Kedves Hölgyem! A hormonos spirálok esetében nincsen ellenjavallat alvadási zavarok esetében, választhatja azt is. A hormontartalma ezeknek a spiráloknak helyben, a méhében fejti ki a hatását, az egész testre nincs kifejezett hatása, csak nagyon ritkán, de olyankor is inkább enyhe bőrtünetek jelentkeznek. Emellett sárgatesthormont tartalmaznak, ami a hormonok között is a biztonságosabb típus. Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Lehetek terhes?

Kedves Hölgyem! A terhességnek 5 nap alatt nem lesz semmilyen tünete, nem kell erre gondolni. Viszont a védekezés nélküli együttlét bármilyen formában, bármilyen ideig is tartott nem biztonságos. Kicsi az esélye a terhességnek, de ha nem jön meg a menses, tesztet csinálni kell. És ha óvszer nélkül szeretnének együtt lenni, inkább fogamzásgátlót kellene szedni, akkor biztonságban lenne. Üdv. : Dr. Farkas Ágnes