Dr. Farkas Ágnes

Dr. Farkas Ágnes

szülész-nőgyógyász
Bemutatkozás:

1979-ben születtem Debrecenben, itt nőttem fel, és 1998-ban érettségiztem le a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumban.

2006-ban szereztem meg az általános orvosi diplomát a DE OEC ÁOK szakon. Az egyetem alatt sikerült szakmai gyakorlatot töltenem az Egyesült Királyságban, Londonban az egyik nagy egyetemi kórházban, a St. George's University Hospitalban.

Az egyetem után a DEKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán kezdtem el dolgozni. A rezidensképzés után dolgoztam egy internetes cégnél mint egészségügyi tanácsadó, majd 2 évig szakorvosjelöltként a Kazincbarcikai Kórházban. Innen utam ismét a Debreceni Női Klinikára vezetett vissza, először önkéntes segítőként, majd szakorvosjelöltként folytattam a munkámat, és 2013-ban  szereztem meg a szülészet-nőgyógyászat szakvizsgámat.

2017 januárjában döntöttem úgy, hogy a klinikai munkámat befejezem, és a szakmai tevékenységemet a REOF Kft. járóbeteg-ellátó központjában folytatom. Rendelésem jelenleg is itt van, ide várom a régi és új pácienseimet.

Legfőbb érdeklődési területeim az infertilitás és az endometriosis, de emellett bármilyen panasszal, kérdéssel forduljanak a páciensek hozzám (fertőzések, vérzészavarok, nőgyógyászati kérdések, terhesgondozás), mindenben igyekszem személyre szabott megoldást találni.

A rendelőm elérhetősége

Legutóbbi válaszai

Miért ilyen erős görcseim vannak?

Kedves Hölgyem! A panasza semmiképpen sem tekinthető természetesnek. A gyermekágyi tisztulás 6-8 hétig tarthat, a mostani panaszait más okozza. Előfordulhat, hogy fertőzése van, de akár endometriosis is állhat a háttérben (ennek pl. császármetszés után nagyobb a valószínűsége sajnos). Mindenképpen menjen el újra vizsgálatra, ki kell deríteni mi okozza a panaszait. Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Metaplasia

Kedves Hölgyem! A metaplasia nem egy rosszindulatú folyamat, és emiatt nem kell hamarabb rákszűrésre mennie. A folyamat nem visszafordítható, de ez nem baj. Az évek során természetes is lehet, ha metaplasia van jelen. De lehet, hogy a folyamatos gyulladás miatt megváltozott hüvelyi viszonyok okozzák, javaslom, hogy a kezeles miatt keressen fel egy nőgyógyászt is. Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Elmeszesedett 4,5 cm myomagöb

Kedves Hölgyem! A kérdéseire nehéz válaszolni ennyi információ alapján sajnos. 1. nem minden myoma zsugorodik össze, a meszes gócok kevésbé zsugorodnak. 2-3. bármilyen életkorban lehet csak a myoma eltávolítását kérni, ez történhet laparoscopos műtéttel, vagy méhüregi műtéttel, ez attól függ, hogy a myoma hol, a méh melyik rétegében helyezkedik el. 4. a myoma vagy a méh és a petefészkek eltávolítása nőgyógyászati feladat, ezeket a műtéteket nőgyógyász végzi, a műtét jellegéről nőgyógyászaton döntenek, az adott intézmény valamelyik vezető beosztású orvosa bevonásával. 5. hüvelyi műtét lehet a méh és petefészkek eltávolítása, vagy a méh üregébe domborodó myoma eltávolítása is, a kettő egészen más műtét, teljesen más fizikai, anatómiai és aneszteziológiai (altatás, érzéstelenítés) feltételekkel. A választ csak a fizikális vizsgálat, az UH pontos képe, és az altatóorvosi vizsgálat adhatja meg. 6. Ön valószínűleg a legkevésbé invazív műtéti beavatkozást keresi, ami nem feltétlenül ugyanaz, mint amit az altatóorvos esetleg legkisebb rizikójú műtétnek ítél, az aktuálisan elvégzett friss vizsgálatok alapján. Erre e tudok válaszolni. Remélem azért segítettem. Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Viszketés, fáj kellemetlenség

Kedves Hölgyem! Lehet gombás fertőzés, vagy a bőrön, vagy a hüvelyben, ahonnan a távozó váladék okoz kívül gyulladást. Próbálja meg a Micovag plus kúpot Lomexin krémmel. Ha nem segít, menjen el egy nőgyógyászati vizsgálatra. Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Streptococcus

Kedves Hölgyem! Az Ön szervezetében talált baktérium elsősorban Önnek okozhat problémát, és pl. szülés utáni fertőzést, ezért kapott kezelést rá. A másik, amit szűrünk a kismamáknál az a szülés során a babának is okozhat fertőzést, az lett Önnek negatív. Egyik baktérium sem nemi úton átvihető fertőzés, egyszerűen megtelepedhetnek a gáton, a hüvelyben, vagy a méhszájban. Önnek egy kezelhető variáns volt kimutatható, így valószínűleg semmi komplikációval nem kell számolnia. Üdv. : Dr. Farkas Ágnes