Dr. Farkas Ágnes

Dr. Farkas Ágnes

szülész-nőgyógyász
Bemutatkozás:

1979-ben születtem Debrecenben, itt nőttem fel, és 1998-ban érettségiztem le a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumban.

2006-ban szereztem meg az általános orvosi diplomát a DE OEC ÁOK szakon. Az egyetem alatt sikerült szakmai gyakorlatot töltenem az Egyesült Királyságban, Londonban az egyik nagy egyetemi kórházban, a St. George's University Hospitalban.

Az egyetem után a DEKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán kezdtem el dolgozni. A rezidensképzés után dolgoztam egy internetes cégnél mint egészségügyi tanácsadó, majd 2 évig szakorvosjelöltként a Kazincbarcikai Kórházban. Innen utam ismét a Debreceni Női Klinikára vezetett vissza, először önkéntes segítőként, majd szakorvosjelöltként folytattam a munkámat, és 2013-ban  szereztem meg a szülészet-nőgyógyászat szakvizsgámat.

2017 januárjában döntöttem úgy, hogy a klinikai munkámat befejezem, és a szakmai tevékenységemet a REOF Kft. járóbeteg-ellátó központjában folytatom. Rendelésem jelenleg is itt van, ide várom a régi és új pácienseimet.

Legfőbb érdeklődési területeim az infertilitás és az endometriosis, de emellett bármilyen panasszal, kérdéssel forduljanak a páciensek hozzám (fertőzések, vérzészavarok, nőgyógyászati kérdések, terhesgondozás), mindenben igyekszem személyre szabott megoldást találni.

A rendelőm elérhetősége

Legutóbbi válaszai

Nőgyógyászati lelet

Kedves Hölgyem! Pusztán a miómák miatt nem kell kivenni a méhét. Egy ilyen műtéti javaslat összetett is lehet, más tényezőket is figyelembe vehetnek. Én (pusztán a leírt lelet alapján!), mindenképpen a méhen belüli eszköz eltávolításával kezdeném. Ami túl régóta van fent, mindenképpen cserére érett, de a vérzészavar miatt mindenképpen le kell venni. A másik, hogy kontrollálni kell, nőnek-e a miómák, és milyen ütemben, hogy emiatt szükséges-e a műtét. Ezt a választ viszont vizsgálat és személyes találkozás nélkül csak nagyon általánosan tudtam adni, ezt vegye figyelembe a döntés meghozatalában. Előfordulhat az is, hogy a fenti javaslatait után mégis el kell távolítani a méhét, de ha nem szeretné, és más probléma nincs, nem feltétlen szükséges. Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Sárga folyás,pajzsmirigy vagy egyéb?

Kedves Hölgyem! A pajzsmirigy működési zavar nem okoz hüvelyi folyás. Így leírás alapján nehéz eldönteni, hogy ez normális-e, ami inkább jelent mást is, hogy alhasi fájdalma is van. Ha meg nem járt emiatt orvosnál, érdemes elmenni, mert krónikus hüvelyfertőzés lehet minden panasz nélkül is, pusztán bővebb váladékozással, és alhasi fájdalommal. Üdv.: Dr. Farkas Ágnes

Csak barnás folyásom volt. Lehetek terhes?

Kedves Betti! Igen, lehet terhes is, ez nagyon gyakori jelenség. Mindenképpen csináljon terhességi tesztet. Ha pozitív a teszt, szedjen magnéziumot, 3x1-vel, ez csökkenteni fogja a görcsöket, ami a növekvő méh miatt szintén normális. Az nem baj egyébként, ha a vérzések 28-30 napra jönnek meg, az is normális, nem kell, hogy mindig óramű pontosságú legyen a vérzés. Ha negatív a teszt, akkor viszont a kimaradt vérzés miatt kell elmennie vizsgálatra. Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Terhesség van ok aggodalomra?

Kedves Hölgyem! A TSH alsó értéke terhesség alatt nincs meghatározva, ha magas lenne, az lenne a baj, ne aggódjon. A vércsoport és ellenanyag szűrés eredménye úgy a normális, ha az ellenanyag szűrése negatív. (direkt és indirekt Coombs) Ez független attól, hogy Önnek milyen a vércsoportja, hiszen annyit jelent, hogy az Ön szervezete nem termelt semmilyen ellenanyagot, ezért negatív az ellenanyag szűrése. Rendben van a laborja. Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Megváltozhat a hüvely szaga vitaminoktol? Ha semmi más tünetek nincs csak kelletlen szag az fertőzés

Kedves Hölgyem! Sok táplálék és táplálékkiegészítő is megváltoztatja a testből származó váladékokat, a szagukat is. Látatlanban nem tudom megítélni, hogy Önnek van-e hüvelyfertőzése, mert az is nagyon gyakori, hogy teljesen panaszmentesen érkező nőknek is kóros a hüvelyváladéka. A Lactofeel önmagában nem mindig elég, próbáljon olyan készítményt keresni, amiben a Lactobacillusok is jelen vannak, ha úgy ítélték meg, hogy hiányzik a normál flóra. Ha bizonytalan, inkább menjen el ismét nőgyógyászati vizsgálatra. Nem tudom, miért javasoltak annyi vitamint és táplálékkiegészítőt, nem lehetne inkább változatos étrenddel pótolni azokat? Üdv. : Dr. Farkas Ágnes