Covid oltás

Tisztelt Doktor Úr! Március 7-én kaptam meg az első AstraZeneca-oltást mint krónikus beteg. Két héttel később pozitív lett a PCR tesztem, vagyis igazolt covid-fertőzésem volt. Viszonylag enyhe tünetekkel átestem rajta. A kérdésem az, hogy ebben az esetben is érvényes-e az a protokoll, hogy a fertőzés után csak 3 hónap múlva kaphatom meg a második oltást? Másik kérdésem az lenne, hogy miért pont AstraZeneca-oltást kapnak a krónikus betegek, amikor a megjelent adatok alapján ennek a hatásfoka a legalacsonyabb? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Dr. Pék Tamás válasza COVID-19 elleni védőoltás témában

Tisztelt Kérdező!

A betegség után 3 hónappal javasolt az oltás, korábban nem indokolt. Valamennyi, Magyarországon elérhető oltás biztonságos és kellő mértékű védelmet nyújt a súlyos betegség ellen.

Kérdés: 2021. április 08., 08:16 ;Megválaszolva: 2021. április 18., 13:45
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Oltás és allergiáról
Lidocain-érzékenység és...
3 éve hőemelkedés
Sputnyik oltási reakció
Astra zeneca oltás