• Pöttyök influenza után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, /Úr A hét elején belázasodtam (38, 5) majd a következő napon torokfájás kínzott. Mindezek elmúltak 2 napon belül, de a kezemen, majd a lábujjaimon apró, helyenként hólyagos pöttyök jelentek meg. Fájdalmas ahogy a talpamon járok és a kezemről sem akarnak tünni a pöttyök 3. napja. Más testrészemen nincsenek. Nem tudom, hogy kezeljem és azt sem, hogy mitől alakult ki, mi lehet ez? Fertőző is lehet? A gyerekorvos azt mondta, hogy ez egy tipikus gyermekbetegség, de már látott felnőtt emberen is. S hozzátette, előfordulhat a számban is. Ezt még nem tapasztaltam. Megköszönném, ha tudna tanácsot adni nekem, főként a kezelését illetően. Tisztelettel: Fenyvesi Lászlóné

        Dr. Szanyi Andrea válasza a influenza témában

        Kedves Kérdező! A leírásból nehéz egy bőrelváltozással járó betegséget diagnosztizálni. Felmerül, hogy Önnél ún. ötödik betegség áll fenn, mely vírusfertőzés és általában gyerekekeknél okoz megbetegedést, különösebb teendőt nem igényel. Azt tanácsolom keresse fel háziorvosát, a bőrelváltozásokat mindig látni kell.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 24., 21:50; Megválaszolva: 2012. február 28., 19:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: