Lehet-e Lyme-kór?

Tisztelt Dr. Lakos András! 2015 decembere óta küzdök különböző problémákkal, amelyek eddig megoldatlanok maradtak. Jellemzően ízületi panaszaim vannak: fájnak a vállaim, térdem, csípőm, bokáim, gerincem. Szinte minden ízületem problémás. Vizsgáltak különböző autoimmun betegségekre, de mind negatív eredménnyel zárult (Anti-CCP, RF, CRP, ENA panel, HLB-27) . Góckutatás után fogamat kihúzták, mandulámat kivették. Krónikus arcüreggyulladás miatt orrsövény műtétet terveznek. Könyökömet nyáktömlőgyulladás miatt 2016 júniusában megműtötték. Vállamat porcsérülés miatt szintén megműtötték. Általános vérképemben jelentős eltérést nem találtak. Speciális vérviszgálat alatt Yersinia és Ehrlichia fertőzést találtak. 6 hét Doxycylin és 6 hét Levofloxacyn kúra után Ehrlichia jelentősen emelkedett, Yersinia határértékre csökkent. Panaszaim továbbra is fennállnak, hullámzóan hol erősödnek, hol enyhülnek. Jelenleg ismét 3 hétig ismét Levofloxacyn-t és 6 hétig Tetralysatl-t szedek. Állhat-e a problémák hátterében a Lyme-kór? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Lakos András válasza Lyme témában

Kedves Kérdező, Nem.

Kérdés: 2017. március 06., 16:06; Megválaszolva: 2017. március 06., 22:38
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Lyme betegsség?
Tisztelt Doktor úr Napokba jött meg az eredeményem Lyme Borreliosis laboratóriumi vizsgálat WB eredmény: IgM P100 Negatív IgG P41 Pozitív, OspC...
Lyme v. SM?
Tisztelt Doktor úr! Kérdésem a következő lenne Lyme beteg vagyok vagy sm tüneteim vannak? Tüneteim tavaly nyáron kezdetők: -Beszéd...
Lehet e lyme
T. Dr úr Két éve vannak izüketi fájdalmaim. Hol itt hol ott. Influenza szerű izomfájdalmakkak kezdődött. Eredmény akkir immunológia negatív. Lyme...
Lehet-e lyme negatív teszt esetén?
Kedves Doktor Úr! Kb 5 évvel ezelőtt lyme fertőzést diagnoztizáltak nálam. Antibiotikumot kellett szednem egy pár hétig. Kb 2 éve állandó...