Lyme v. SM?

Tisztelt Doktor úr! Kérdésem a következő lenne Lyme beteg vagyok vagy sm tüneteim vannak? Tüneteim tavaly nyáron kezdetők: -Beszéd zavar -Kettős látás -először a bal kezemen 3 új zsibadt majd a jobb kezemen is. -folyamatosan van nyirok csomóm. van mikor fáj is. -fáradékonyság -olykor mozgás koordinációs probléma -volt egy időszak mikor alvás zavarom volt. -szédülés, fejfájás -feledékenység -érzékeny bőr felület (fáj, tű szúrás érzet) Kaptam 4 napos szteroid kúrát ami hatására nem csökkent a tünetem inkább erősödött! 1 hónapja volt tesztem Liquor összfehérje: 39mg% Liquor albumin: 29, 9 mg/dl Liquor IgG: 6, 15 mg/dl Serum albumin: 6220 mg/dl Serum IgG: 1210 mg/dl Albumin hányados: 208, 0 IgG/albumin index: 1, 05 SDS-page immunelektroforézis és izoeletromos fókuszálás: OGP Definítív Vélemény: VLG Intakt, Intrathecalis IgG szintézis igazolt. 2 hetes tesztem: mellékelem kép Várom válaszát Üdv: Indira

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Lakos András válasza lyme témában

Egy éve taró tünetek esetén az IgM pozitivitás és IgG negativitás kizárja a Lyme betegséget. A definitív OGP az SM mellett szól, de önmagában ez még nem elég a diagnózis kimondásához.

Kérdés: 2017. április 30., 18:07; Megválaszolva: 2017. május 04., 19:46
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Lyme betegsség?
Tisztelt Doktor úr Napokba jött meg az eredeményem Lyme Borreliosis laboratóriumi vizsgálat WB eredmény: IgM P100 Negatív IgG P41 Pozitív, OspC...
Lehet-e Lyme-kór?
Tisztelt Dr. Lakos András! 2015 decembere óta küzdök különböző problémákkal, amelyek eddig megoldatlanok maradtak. Jellemzően ízületi panaszaim...
Lehet e lyme
T. Dr úr Két éve vannak izüketi fájdalmaim. Hol itt hol ott. Influenza szerű izomfájdalmakkak kezdődött. Eredmény akkir immunológia negatív. Lyme...
Lehet-e lyme negatív teszt esetén?
Kedves Doktor Úr! Kb 5 évvel ezelőtt lyme fertőzést diagnoztizáltak nálam. Antibiotikumot kellett szednem egy pár hétig. Kb 2 éve állandó...