Lehet-e kullancs által terjesztett betegség?

Tisztelt Dr. Lakos András! Több mint fél éve neurológiai tüneteket produkálok úgy mint: rövid távú memória zavar, beszédnehézség, egyensúlyzavar, lassúság. A neurológiai osztályon végzett összes vizsgálat negatív eredményt hozott. 9 nap különbséggel vett vérminták vizsgálata során az egyik vizsgálat eredménye Borrelia IgG 210, 7 AU/ml, Borrelia IgM 6, 2 AU/ml.Ezt a vizsgálatot Győrben végezték. A 9 nappal később, vett vérből Pécsen végzett vizsgálat negatív eredményt hozott mindkét értékre. A két vérvétel 2017 03.20-án és 29-én történt. Kérdésem, lehetnek e ezek a tünetek kullancs okozta betegség tünetei? Kullancs csípésére nem emlékszem. Válaszát előre is köszönöm! Csapó Attila

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Lakos András válasza Lyme témában

Lehet. El kell dönteni, melyik lelet a hiteles, jöjjön el, kérjen időpontot telefonon: 30-9349956.

Kérdés: 2017. április 21., 14:42; Megválaszolva: 2017. április 23., 19:28
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Lyme betegsség?
Tisztelt Doktor úr Napokba jött meg az eredeményem Lyme Borreliosis laboratóriumi vizsgálat WB eredmény: IgM P100 Negatív IgG P41 Pozitív, OspC...
Lyme v. SM?
Tisztelt Doktor úr! Kérdésem a következő lenne Lyme beteg vagyok vagy sm tüneteim vannak? Tüneteim tavaly nyáron kezdetők: -Beszéd...
Lehet-e Lyme-kór?
Tisztelt Dr. Lakos András! 2015 decembere óta küzdök különböző problémákkal, amelyek eddig megoldatlanok maradtak. Jellemzően ízületi panaszaim...
Lehet e lyme
T. Dr úr Két éve vannak izüketi fájdalmaim. Hol itt hol ott. Influenza szerű izomfájdalmakkak kezdődött. Eredmény akkir immunológia negatív. Lyme...
Lehet-e lyme negatív teszt esetén?
Kedves Doktor Úr! Kb 5 évvel ezelőtt lyme fertőzést diagnoztizáltak nálam. Antibiotikumot kellett szednem egy pár hétig. Kb 2 éve állandó...