Lehet-e lyme negatív teszt esetén?

Kedves Doktor Úr! Kb 5 évvel ezelőtt lyme fertőzést diagnoztizáltak nálam. Antibiotikumot kellett szednem egy pár hétig. Kb 2 éve állandó fájdalmaim vannak. Izületi, mellkasi, nyakam, torkom. Van hogy elmúlik aztán visszatér. Ég a fél fejem, fáj a szemem, nyirokcsomók megnagyobbodnak a nyakamon, aztán elmúlik. De valahol mindig fáj. Rengeteg vizsgálaton voltam, nem találtak semmi komolyat. Az idén 2* is vettek vért és a lyme teszt mindig negatív lett. Az lenne a kérdésem, hogy negatív teszt esetén is lehet e lymkóros valaki?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Lakos András válasza Lyme témában

A hosszú ideje fennálló fertőzés mindig heves immunválasszal jár, ezt minden laboratórium kimutatná. Nagyon valószínűtlen, hogy a panaszait a Lyme betegség okozná.

Kérdés: 2016. október 10., 15:27; Megválaszolva: 2016. október 11., 17:55
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Lyme betegsség?
Tisztelt Doktor úr Napokba jött meg az eredeményem Lyme Borreliosis laboratóriumi vizsgálat WB eredmény: IgM P100 Negatív IgG P41 Pozitív, OspC...
Lyme v. SM?
Tisztelt Doktor úr! Kérdésem a következő lenne Lyme beteg vagyok vagy sm tüneteim vannak? Tüneteim tavaly nyáron kezdetők: -Beszéd...
Lehet-e Lyme-kór?
Tisztelt Dr. Lakos András! 2015 decembere óta küzdök különböző problémákkal, amelyek eddig megoldatlanok maradtak. Jellemzően ízületi panaszaim...
Lehet e lyme
T. Dr úr Két éve vannak izüketi fájdalmaim. Hol itt hol ott. Influenza szerű izomfájdalmakkak kezdődött. Eredmény akkir immunológia negatív. Lyme...