Vakcináció közbeni hpv fertőzés..

tisztelt doktornő, egy egyelőre csupán elméleti kérdéssel fordulnék önhöz. november 1-én kaptam meg az első gardasil/silgard oltásom, az utolsó pedig április 1-én esedékes. az interneten ugyan olvasni olyat, h fiatal lányoknál már két oltás is akár elegendő lehet a védelem kialakulásához, de ez, még ha igaz is (lenne) , rám nyilván nem vonatkozna. (meg olyat is olvasni, miszerint alapvetően nem is igazán tartozom már a veszélyeztetett korcsoportba..) nos, a kérdésem annyi lenne, mi történik, ha még ezelőtt a harmadik oltás előtt kap el az ember hpv-t? ugyanúgy meg lesz később a védelem, de előtte még egyszer "magától" le kell győznie a vírust? vagy esetleg ki sem alakul a védettség? .. köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza HPV témában

Ha az oltás előtt, közben fertőződik, még mielőtt kialakul a védettség, akkor sajnos már nem biztosítható a vakcina által ígért védettség, de azért valamennyi hatása van ekkor is az oltásnak, tehát az immunrendszer jobban reagál a vírusra.

Kérdés: 2015. március 06., 18:15; Megválaszolva: 2015. március 17., 21:44
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Hpv szájüregi
Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! A szájüregi HPV vírus veszélyesebb, mint a méhnyaki? Az interneten nagyon ijesztő, ahogy írnak a szájüregi...
HPV fertőzés
Üdvözlöm! Kerestem több helyen a választ kérdésemre, de nem találtam sajnos. Szexuális témában lenne szükségem pontos információra. Kiderult...
Hpv kisműtét után szex
Tisztelt Doktor Úr! Nem olyan rég HPV fertőzéssel diagnosztizáltak. A húgy csőből kis műtéttel kimütöttek egy növedéket három napja. Azt...
HPV gyanú
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Testvéremmel lakom egy háztartásban, és egy éve derült ki, hogy hpv gyanús. Akkor negativak lettek az eredményei. Most...
Hpv fertőzés
Jó Napot Kívánok! Elég kényes témában lennének kérdéseim. Hpv vírusom van 16-18 negatív típusú. Cintec vizsgálati eredményeim: Cintec...