HPV fertőzés

Tisztelt Doktor Úr! Önhöz fordulok, hiszen korábban kaptam Öntől megtisztelő választ, ahol készségesen tájékoztatott engem az adott problémával kapcsolatban. Ezért most ismét az Ön szaktudásában bízom. Tartós kapcsolatom van, fogamzásgátlót szedek, rendszeres a menstruációm és rendszeresen járok szűrővizsgálatra. A párom szemölcsöt fedezett fel magán, így azonnal orvoshoz fordult és elkezdődött a kezelés. A szemölcs el is múlt, viszont én nem voltam így nyugodt. HPV szűrővizsgálatra én magam is elmentem, az eredményem tegnap érkezett meg. Ahol HPV pozitív lett az eredmény, 31-es genotípussal. Mivel ez magas rizikófaktorba tartozik, így nagyon aggódom. Mit tudok innentől tenni, valaha eltűnik-e a vírus a szervezetemből? A párommal hogyan oldjuk meg ezt a problémát? Javasolt-e a HPV oltás utólag, valamint bármilyen gyógyszeres kezelés? Nagyon tartok ettől és rémült vagyok, nagyon bízom benne, hogy a kedves Doktor úr meg tud nyugtatni pár szakszerű tanáccsal. Előre is köszönöm kedves válaszát! Üdvözlettel: K.

Dr. Petróczi István válasza HPV témában

Tisztelt Hölgyem!

A védőoltás már késő. (De ez egyébként is csak 9 típustól véd, s meg kell újítani....)

Emiatt ne bánkódjon.

Ami a fertőzést illeti 6 havonta csináltasson citológiát+HPV szűrést, de én egy gyógyszert is szoktam adni, ami a legtöbb esetben megszünteti a fertőzést.

Egyébként sok nőnek van HPV fertőzése, s úgy él, hogy nem is tud róla, ez azért nem egy tragédia.

Végül még egy tanács: bár én derülátó vagyok, sok különböző okból nagyon pártolom, hogy a hölgyek minél előbb szüljenek, ha van stabil kapcsolatuk.

Üdvözlettel:

Petróczi dr.

Kérdés: 2022. május 24., 09:30; Megválaszolva: . .,
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
P3. LSIL, HPV
HPV vírus
Hpv: 18, ureaplasma pozitív
HPV és párkapcsolat
Kedves Doktor Úr/Nő! Volt egy loop conisatio műtétem (CINII, HSIL, 16-os és több más fajta jelenlétének kimutatása után) , aminek a szövettani...
Hpv, Cintec plus
Kedves Doktor ir! Koszonom a valaszat, reagalnek is. Az ascus eredmenyem a tavaly december vegi szuresem eredmenye, mely egyebkent 8 hettel szules utan...