Gombás fertőzés?

Jó napot! Olyan problémám van, hogy pár napja elkezdett viszketni a szemérem testem, begyulladt, és feldagadt. emellett bő átlátszó vízszerű folyásom volt. 1-2 nap múlva jobb lett, de megint visszajött, azt hittem a kamillás tisztasági betéttől van, ezért azt is lecseréltem másikra. Aztán már inkább a hüvelyemnél viszketett, égett, és a vízszerű folyás mellé jött sárgás sűrűbb folyás is(tehát egyszerre van mindkettő) , de ez kevesebb mennyiségben. Lehet ez gombás fertőzés? Qlaira fogamzásgátló tablettát szedek, és nem váltogatom a partnereket. Felhívtam nőgyógyászt, azt mondta ha viszket, biztos gombás fert., emiatt azért vettem kúpot, de én nem vagyok benne biztos. És semmilyen kellemetlen szaga nincsen. Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelyi folyás témában

Kedves Kérdező! A leírt tünet van olyan kelemetlen, hogy megérdemelt volna egy konkrét nőgyógyászati vizsgálatot. A hüvelyfal látványa, a folyás jellege, a váladék gyxszerűen mérhető Ph értéke még enyésztés nélkül is nagy eséllyal eldönthette volna, hogy gombás, vagy bakteriális e a fertőzés. A pontos eredményes gyógyszerhasználathoz ez jó lett volna. Lehet a kettő vegyes fertőzése is. A leggyorsabb gyógyuláshoz irassonfel kombinált, úgynevezett CNS kúpot helyileg, ez bármilyen kórokozó esetén eredményes, és érdemes legalább egy szájon át beszedendő Diflucan kapszulát gomba ellen beszedni. Befejező kúraként használjon hüvelyi probiotikum kúpot a mielőbb helyreállítíndó normális hüvelyállapothoz és a kiujulás meggátlására.

Kérdés: 2012. augusztus 03., 09:42; Megválaszolva: 2012. augusztus 06., 17:56
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid vakcináció
Echinacea cseppek és Pfizer oltás
Mikor képződnek antitestek?
Sztrók utáni Covid vakcina felvétel
Két oltás egymás után