• Miért van folyásom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Nekem olyan problémám van, hogy több mint 6 éve sárgás folyással küzdöm. Egy éve mentem el doktorhoz, aki méhszájsebet talált nálam. Volt fagyasztásom, de sajnos nem használt. Elmentem egy másik doktorhoz, aki a folyásommal foglalkozott, vett mintát és elküldte tenyésztésre, de semmit nem találtak nálam. Használtam vitagyn c hüvelykrémet, sok hüvelytablettát használtam mint például a vagilact q vagy a gynoflor, vagy most fejeztem be a betadin hüvelykúppozást. Sajnos már nem tudom, hogy mit csináljak, hogy mitől van ez a folyás. Esetleg ha Ön tudna valamit tanácsolni, ajánlani, hogy mitől lehet ez. Segítségét és válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: M

        Dr. Szalóczy Péter válasza a Hüvelyi folyás témában

        Kedves Kérdező! Mint minden gyógyszer, főleg a Betadin, kiirtja a hüvely védő tejsav milliárdjait és védtelenül a hüvely újra fertőződik. Helyes, hogy ez ellen gyógyszerek után a hüvelyi protexineket használta, de csak akkor jó ez, ha garantáltan nem tartalmaz már kórokozót. Ha jelenleg a tenyésztése garantáltan negatív, csal protexint használjon heti 1-2x hónapokig. Ha lehet még fertőzöttsége, akkor előtte írasson fel 10 CNS kúpot, ha van partnere, legalább egyszer legyenek kúp felhelyezés urán 2-3 óra múlva együtt, hogy így ő is bekenődjön a visszaoltás elkerülésére.Ez után jöjjön a protexin hosszú távon, először néhány napig naponta.


        Kérdés: 2015. december 29., 11:40; Megválaszolva: 2015. december 29., 18:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: