Hüvelyi folyás

Tisztelt Doktorúr! Legutóbb amikor voltam a nőgyógyászomnál elmondtam,hogy hüvelyi folyásom van,de nem viszket, nem ég, nem fáj, nem csíp. Elmondta hogy a nőknél normális mennyiségű váladék előfordul. Így csak egy huvely ph-visszállíto kúppot irt fel. El is szedtem, megjott a menzeszem (amivel amugy nincs problemam, mindig idoben jon meg es normalis) . Viszont utana ugyanazzal a problémaval szembesultem. Nen tudok megnyugodni hiszen zavar es valami oka biztosan van. Mit tehetnék. Előre is koszonom a valaszt.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelyi folyás témában

Kedves Kérdező! Az élettani hüvelyváladék tajsavtartalma miatt enyhén savas PH értéke 4-5 közötti, a váladékot a szükséges tejsav baktériumok teremtik meg a levájó legfelső hámsejtek glikogén tartalmából. Ez a fontos feladat biztosítja a hüvely élettani védelmét a bármilyen kórokozó ellen. A hüvelyben nincsenek váladéktermelő mirigyek, a váladék soha nem lehet zavaróan sok, csak fertőzés alkalmával

Ha jelenleg biztosan kórokozó mentes, csak annyit tegyen, hogy szokja meg valamely hüvelyi protexin használatát, egy hétig indulóban naponta, majd egy héten át másnaponta és ha rend van 1-2x hetente éveken át.

Kérdés: 2020. augusztus 15., 12:53; Megválaszolva: 2020. augusztus 17., 11:26
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...