Barna folyás rákszűrés idején

Kedves Doktor Úr! Bakteriális vaginózis gyanú és szürkés folyás, hüvelyi égető érzés miatt múlt hét csütörtökön voltam teljes STD szűrésen, pénteken rákszűrésen és hüvelykenet vételen. A vizsgálat előtt 1 nappal a semmiből barna folyásom lett, nem középidős, nem menstruációs, 3 nap múlva el is múlt, de tökéletesen a vizsgálatok idejére időzített. Az orvos, aki az STD szűrést csinálta, azt mondta, hogy az STD-s betegségek kimutatását nem befolyásolja a barna folyás, viszont rákszűrést ilyenkor nem javasolt csinálni. Másnap viszont a nőgyógyászom mégis levette a kenetet a rákszűréshez, pedig akkor még tartott a barnázás. Ön szerint befolyásolhatja a rákszűrés eredményét a barna folyás? És az STD-s betegségekét? A páromnál magas kockázatú HPV 35-ös és HPV 56-os genotípust és Gardnerellát mutattak ki, emiatt fontos lenne, hogy ne legyen téves az eredmény a rákszűrésről. Ön mit gondol? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Petróczi István válasza folyás témában

Tisztelt Hölgyem!

1./ A rákszűrés levétele nem volt bölcs dolog... Meg kellett volna várni az elmúltát.

2./ Ha a párja HPV-s, akkor ezzel nagyon valószínű, hogy Ön is fertőződött. Önnél nem nézték?

Mindkettejüket kellett volna kezelni.

Miért jár párhuzamosan több orvoshoz? Egyikbe se bízik?

Ez olyan, mint a jó házasság, egyhez kell ragaszkodni...

Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.

Üdvözlettel:

dr. Petróczi István

Kérdés: 2022. január 19., 23:40; Megválaszolva: . .,
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Merre tovább?
Kedves Doktor Úr! EdesanyamnAk kb fel éve husleszeru folyása van. Nogyogyaszaton mindent rendben találtak. Hasi ultrahang ha is volt, majd most nemrég...
Méhgyulladás
Tisztelt Doktor Úr! Krónikus méhgyulladással küzdök november óta ami gennyes folyással jár együtt a méhnyakból (STD negatív) emiatt rengeteg...
Folyás
Tisztelt doktor úr! Az a problémám, hogy 2éve misee fogamzásgátlót szedek. És a menstruaciómnak 2hét múlva kellene megjönnie, 2napja voltam...
Szúró érzés a hüvelyben fél éve...
1 éve új párkapcsolat, előtte sose volt probléma. Utóbbi 1 évben együttlétek után felfázásszerű tünetek (csípő vizelet stb.) . Orvos mindig...
Barnás/véres túrós folyás mi...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy pár órája észrevettem, hogy barnás, véres túrós állagú folyásom van. Fájdalmat nem érzek, de diszkomfort érzetem...