20 éve migrénes vagyok, sípolt a fülem

Kedves Doktornő!

 

A következő esetben kérném  a véleményét:

Már régen (20 éve ) van migrénem. ( Hányás látótérkiesés, egyoldalú fejfájás..stb ). Most, közel 2 éve elmult. Megmaradt egy enyhe hetente esetleg 1-2 alkalommal megjelenő fejfájás, ami mindig dél és délutánfele jelenik meg és ami Saridonnal hamar elűzhető.  Ellenben 4 napja ( Menzeszem előtti este ) rosszul aludtam, és egy éles sipító hangra ébredtem fel. A baj az volt, hogy utána szintén hallottam ezt a hangot, amikb. 10 másodpercig tartott. Ettől rosszul lettem, remegni kezdtem, a szám kiszáradt és hányingerem is volt. Pszichésen éreztem magam rosszul. ( Édesanyám pánikbeteg éppen ) Elmentem gyorsan az ügyeletre, ahol kaptam egy injekciót. Az ügyeletes orvos átküldött a Strok-ra, ahol egy ideggyógyász szakorvos megvizsgált. A neurológiai vizsgálatok ( Fizikai )alapján nincs góctünet. CT-re nem kell mennem, mivel nem látja indokoltnak. A vélemény: szorongás, és kimerültség. Hétfőn a háziorvosom Milgammát és Calcimusk injekciót ad naponta. A kérdésem: Szükséges lenne-e a CT vizsgálat? Erősködjek-e emiatt? Eddig kétszer volt CT-m, legutóbb 2005-ben. Mindíg negatív volt. 35 éves tanárnő vagyok, aki 4 éve naponta 60 km-t utazik és egy 90%-ban roma gyerekekből álló iskolában tanít. Érzem, ez nagyon leterhel, sokszor 5-6 órát alszom csupán, mivel korán kelek. Azt is észrevettem, hogy nagyon tompa a gondolkodásom, elfelejtek dolgokat pár másodperc alatt.  A koncentráló képességem sem a legjobb. A végtagjaim nem zsibbadnak, legfeljebb éjszaka, ha ráfekszem és elnyomom. Jelenleg a 3. injekciót kapom, gyengén nyomást érzek a fejemben ( Mintha beakarna dugulni a fülem, de nem zúg )és kicsit nehézkes a levegővétel is. ( A mellkasomnál érzek enyhe nyomást ) Az étvágyam jó, szerintem a munkámat is eltudnám végezni, mégis most egy hónapos pihenést jelöltem ki magamnak. Szeretném, ha a fejem se fájna, ha élesebb lenne a gondolkodásom, és megfelelően tudnék koncentrálni. Kedves Doktornő!. Tudja, minden szűrővizsgálatra eljárok évente egyszer, így ezt ( a fejfájást )sem szeretném elhanyagolni. Lehet, hogy mindez a kimerültség jele? Jobban oda kellene figyelnünk e szervezetünk jelzéseire? Mi lenne most Ön szerint a teendőm?

Köszönöm a türelmét és várom válaszát!

Tóth Zsuzsanna

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a fejfájás témában

Kedves Zsuzsanna!

Véleményem szerint nem szükséges egy újabb CT vizsgálatot elvégeztetni. Egyetértek abban a kezlőorvosával, hogy kimerültségtől, pszichés alapon lehetnek a tünetei. Az injectioknak sincs igazán jelentős hatűsuk ebben az esetben. Inkább kapcsolódjon ki, lazítson. Tanuljon meg jógázni, relaxálni. Ez valamennyi tünetein javítani fog.

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2010. március 02., 19:39; Megválaszolva: 2010. március 02., 19:39
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Fejfájás
Állandó fejfájás
Mi lehet a baj?
Fejfájás, migrén, fejgörcs
Jó napot kívánok. 2020.04.17 én volt egy császármetszésem,gerinc érzéstelenítéssel. Nagyon vigyáztam,nagyon odafigyeltem arra h.műtét után...
Tarkó táji fájdalom
Tisztelt Dr Nő/Úr! Az utóbbi időben gyakran érzek erős görcs szerű fájdalmat a tarkóm bal alsó részén,a fájdalom heves erős de csak pár percig...