Szívultrahang és terheléses EKg gyakorisága

Kedves Doktornő! A következő kérdéssel fordulok önhöz 4 éve pánikbetegséget diagnosztizáltak nálam, több kivizsgálás után. Kb 2 éve elment egy szív ultrahangra terheléses EKg-ra és teljes vérképet és csináltak valamint speciálisan a szívet is nézték. Mostanában szúró érzés van a szívemnél illetve folyamatosan azt hiszem, hogy infarktust kapok. Vérnyomásom tökéletes többször mérem. Érdeklődnék, hogy ön szerint érdemes-e újra elmennem egy teljes kivizsgálásra? Vagy ez csak stressz és pánik eredetű. Köszönettel:

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi szúró fájdalom témában

Kedves Kérdező, az elsorolt panasz nem jellemző a szívinfarktusra, lehet a háttérben rossz testtartás, rossz mozdulat, esetleg gyomorsav probléma is egyebek mellett. Persze a pánik betegség rontja a helyzetet, a tünetet súlyosabbnak, veszélyesebbnek éli meg. Egy háziorvosi ellenőrző vizsgálat javasolt először, hogy tisztázza van-e szervi probléma, ha nincs eltérés, akkor vissza kell menni a pszichiáterhez. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 14., 13:23; Megválaszolva: 2016. január 16., 20:35
Kérdések és válaszok: Fájdalom
További Kivizsgálás, Labor...
Kedves Doktornő! Tanácsáért fordulnék önhöz, hogy esetleg kérjek e más labor vizsgálatot, vagy menjek más vizsgálat felé, ha igen merre...
Nyelőcső vagy légcső görcs?
Köldök váladék
Kedves Dr! Múlt hét szerdán emeltem egy nagyobb súlyt ekkor egy erős szúró fájdalmat éreztem a köldökömnél. További napokban is tapasztaltam a...
Feszítő nyak
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Panaszom 5 napja kezdődött egy éjszakai ébredést követően, furcsa feszítő, nyomó érzést kezdtem érezni a...
Gyógyszerek kombinációja