Anti TPO antitest

T Dr úr, Dr nő! a legutóbbi vérvételkor a pajzsmirigy TSH értékem 2, 291 mIU/L vol. (ref.tartomány 0, 350-4, 940) viszont az Anti TPO antitest 53, 16 IU/mL ref.tartomány < 5, 61. Az orvosom szerint nem kell vele foglalkozni egyelőre mivel a TSH értékem jó..Gyógyszert sem kell kapnom, csak negyed évente kontrollálni kell majd. szeretném megkérdezni, hogy pontosan mit jelent, hogy az Anti TPO antitest 53, 16 IU/mL.Ebböl kialakulhat v.milyen autoimmun betegség? kell miatta aggódnom? köszönettel: Szilvi

Dr. Szántó Antónia válasza autoimmun betegség témában

Kedves Szilvia,

ez csak annyit jelent, hogy egy autoimmun pajzsmirigygyulladása van. Ez csak ezt az egy szervet érinti, tehát nem szisztémás, hanem szervspecifikus autoimmun kórkép. Tényleg elég kontrollálni a pajzsmirigy hormonszintet. Egyébként a TPO a thyreoidea peroxidáz rövidítése.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2011. március 29., 14:07 ;Megválaszolva: 2011. március 31., 12:11
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Autoimmun probléma
Tisztelt Doktorúr! Szeretném Önnek leírni az esetemet, hátha Ön tudna nekem segíteni. Ha igen akkor szívesen elmennék Önhöz személyesen is...
Pajzsmirigy laboreredmény
Üdvözlöm, Laboreredményem a következő: TSH - eredmény: 2,5700 mU/l (referencia tartomány: 0,4000 - 4,0000) Szabad T4 - eredmény 14,80 pmol/l...
Nornalis érték ?
Tisztelt Doktornő! Hónapok óta nyomást, csomót érzek a nyakamban, illetve enyhén be van a torkom is gyulladva. Voltam orvosnál, pajzsmirigyre vagy...
Hashimoto - babavállalás
Tisztelt Doktornő, évek óta ismert Hashimoto és IR. Diéta és mozgás mellett IR sokat javult, gyógyszert sem kellett szednem. A pajzsmirigyet évek...
Pajzsmirigy UH lelet
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesanyám az alábbi pajzsmirigy ultrahang leletet kapta. Sajnos javaslatot, és diagnózist nem tartalmaz , amit a háziorvos sem...