Gyogyithato betegság az auto-immun?

Tisztelt Dr.ur! Nemrég auto-immun betegséget állapitottak meg nálam, 4xer vagyok mütve a térdeimre 3xor a bal, 1xer a jobb! Itt kimondottan a bal térdem, az ami rettenetesen fáj, de vér eredmények ki mutatták, hogy születési rendelleneségem, reumám, és auto-immun betegségem van! Szeretném tudni, hogy ez mennyire kezelhetö, vagy gyogyithato és milyen eredmény várhato?! Köszönöm a mihamarbbi vlaszát! Üdvözlettel: Niky

Dr. Puskás Réka válasza autoimmun betegség témában

Kedves Kérdező!

Az autoimmun betegségek ma már jól kezelhetők gyógyszerekkel, de sajnos teljesen nem gyógyíthatók meg. Viszont teljesen tünetmentes lehet az autoimmun beteg is, akár még a tartós gyógyszerszedést is abba lehet hagyni egy idő után. Sokféle autoimmun betegség létezik és a kezelése mindig személyre szabott. Ezért sajnos lehetetlen megmondani, hogy önnél milyen eredmény várható. Mindenképpen autoimmun betegek kezelésével foglalkozó centrumba kellene mennie, ha az ízületei is érintettek, akkor választhat artritisz centrumot is.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2013. június 05., 20:37; Megválaszolva: 2013. június 10., 11:15
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
ssa pozitívitas
Tisztelt doktor úr A napokban kiderült hogy egy régebbi immunológiai vizsgálat egyik elem az r0-52 +++ pozitív lett, most megismételték az immunra...
Autoimmun betegség
Autoimmun betegségem van. A télre hogyan készülhetek fel, milyen vitaminokat szedhetek? Az infulenza ellenni védőoltást megkaphatom-e? Tisztelettel:...
Autoimmun betegség szövödménye
Tisztelt WEBOrvos! A beteg akinek a segítséget, tanácsot szeretném kérni, az öcsém. 45 éves, 2 és fél éve nagyon beteg lett. Rheuma artritist...
Hova forduljak?
Kedves Doktornő illetve doktorúr! Azzal a kéréssel szeretnék önökhöz fordulni hogy egyszer már írtam önöknek és kaptam is választ autoimmun...
Labor eredmény
Kedves Doktornő! Szeretném a segítségét kérni,az alábbi lelet értelmezésében. Köszönettel: Biba Jánosné