• ssa pozitívitas

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr A napokban kiderült hogy egy régebbi immunológiai vizsgálat egyik elem az r0-52 +++ pozitív lett, most megismételték az immunra várni kell de a többi megjott minden jó csak a Mono 8, 4 Az orvosom az ssa pozitívitas miatt sjorgenre gyanakszik, megvarjuk az immunológiai vizsgálatot de ebbe az irányban keresgél, pici reumás panaszok miatt, kérdezném sle betegség mennyire alakulhat ki, tudom nehéz kérdés illetve mire számíthatók értem ez alatt lehet még mindentől így is évekig gyugodtan lehetek vagy hirtelen támad valami stb....

        Dr. Puskás Réka válasza a autoimmun betegség témában

        Kedves Kérdező! SLE betegség ANF/ ANA pozitivitással jár. Az SSA/ Ro antitest Sjögren szindrómára utal. Nem számítunk hirtelen állapotromlásra ilyen esetben. Jósolni nem tudunk, nem tudom megmondani, hogy meddig lehet nyugodt, évtizedekig lehet akár panaszmentes is. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2014. augusztus 01., 00:30; Megválaszolva: 2014. augusztus 04., 09:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: