Idegrendszer működési

A fejemben állandósult a sistergő-zizegő hang, ami korábban ritkán és röviden jelentkezett. Az egész kb 2 hónapja kezdődött. A vérnyomásom alacsony, 6 év óta a Kreatin-kináz laborértékem megemelkedett a kiugróan magas 1192-es 2017-ben volt. A combjaimon gyakran égető-fájó a bőröm. 2018 jan.-ban magas kortizol értéket mutatott a testelemző vizsgálat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza autoimmun betegség témában

Kedves Kérdező!

Egészségi állapotáról apró részinformációkat írt meg levelében, amit nehezen lehet egy

konkrét működészavarral magyarázni. Idősebb nőknél igen gyakori a pajzsmirigy "kiégése", amikor a csökkent hormontermelés miatt az agyalapi mirigy serkentő hormonszintje megemelkedik.Ennek ellensúlyozására szükséges a thyroxin bevitele (letrox) , mely a problémát többnyire rendezi.

A magas CK és kortizol érték sokfajta betegség tünete lehet.Főleg autoimmun

problémára utal. Izombetegségekre például, de daganatos betegségekben is jelzés értékű lehet. A végtagokban érzett fájdalomnak igen, a fejében érzett sistergő, zizegő hangnak ebben az esetben nem tulajdonítanék nagyobb jelentőséget. Alaposabb kivizsgálást javasolok.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2019. február 16., 15:10; Megválaszolva: 2019. február 20., 06:37
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gyógyszer induk. SLE?
Tisztelt Neurológus Dr/Nő! Azt a tanácsot kaptam, h Öntől is kérjek segítséget, szerteágazó panaszaim miatt.Kérem, segítsen! Két hete derült...
Gerincsérv és vizelési furcsaságok
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...