• Idegrendszer működési

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A fejemben állandósult a sistergő-zizegő hang, ami korábban ritkán és röviden jelentkezett. Az egész kb 2 hónapja kezdődött. A vérnyomásom alacsony, 6 év óta a Kreatin-kináz laborértékem megemelkedett a kiugróan magas 1192-es 2017-ben volt. A combjaimon gyakran égető-fájó a bőröm. 2018 jan.-ban magas kortizol értéket mutatott a testelemző vizsgálat.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a autoimmun betegség témában

        Kedves Kérdező! Egészségi állapotáról apró részinformációkat írt meg levelében, amit nehezen lehet egy konkrét működészavarral magyarázni. Idősebb nőknél igen gyakori a pajzsmirigy "kiégése", amikor a csökkent hormontermelés miatt az agyalapi mirigy serkentő hormonszintje megemelkedik.Ennek ellensúlyozására szükséges a thyroxin bevitele(letrox), mely a problémát többnyire rendezi. A magas CK és kortizol érték sokfajta betegség tünete lehet.Főleg autoimmun problémára utal. Izombetegségekre például, de daganatos betegségekben is jelzés értékű lehet. A végtagokban érzett fájdalomnak igen, a fejében érzett sistergő, zizegő hangnak ebben az esetben nem tulajdonítanék nagyobb jelentőséget. Alaposabb kivizsgálást javasolok. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 16., 15:10; Megválaszolva: 2019. február 20., 06:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: