Magas prolactin szint

Tisztelt Dr. Nő/ Úr! Négy éve folyamatosan magasabb a prolactin értékem,mely 1000mlU/L -nél egyszer volt magasabb,általában 600 körüli.Nőgyógyászom bromocriptint,norprolacot,dostinexet írt fel,de egyik sem vitte le a normál tartományba a hormonszintet.Most tartottunk ott,hogy MR vizsgálat történt,mely szerint nincs eltérés az agyalapi mirigynél.További labor vizsgálat eredményei: TSH: 1.64mlU/L,Progesteron: 0,473 nmol/L,Prolactin: 634,2 mlU/L, LH: 22.4 lU/L, Totál testosteron: 0,136 nmol /L. Nőgyógyászom továbbra is a bromocriptint írta fel.Kérdésem lenne ,szükséges e ez a gyógyszer,ha nincs agyalapi mirigy eltérés,és a TSH is rendbe? Mi okozhatja az emelkedett prolactin szintet ezeken kívül? Pajzsmirigy alulműködés esetén elég csak a TSH érték meghatározása? További labor eltéréseim: hemoglobin: 114 g/L, hematocrit: 0.36 L/L, gamma GT: 84 U/L, LDH: 466 U/L,koleszterin: 7,2 mmol/L, transzferin szaturáció 0,13, Se vas: 10,3 mmol/L. Ezeknél található eltérések is aggasztanak. Állandó gyógyszerem: COVEREX-AS 5mg vérnyomáscsökkentő,illetve bromocriptin. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza prolactin témában

Tisztelt kérdező!

Igen szükséges a Bromocriptin, az adagot úgy kell beállítani, hogy lemenjen a Prolactin. sajnos nem mindig derül fény a hyperprolactinaemia okára. a többi eltérésnek több oka is lehet, kérem keressen fel belgyógyászt.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. március 16., 11:22; Megválaszolva: 2021. március 17., 19:37
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik - Hashimoto
Inzulinrezisztencia? Esetleg...
Pajzsmirigy lelet
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás