Prolaktin érték

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! 25 éves férfi vagyok. 3 héttel ezelőtt reggeli órákban vett véreredményben a prolaktin szintem 524.9 mIU/l volt. Ma (3 hét múlva) az ismételt vérvételen (10óra) 175.8 mIU/l volt. Pajzsmirigy, Vesefunkcio rendben van. Kissé vas és D-vitamin hiányom van. Ön szerint szükséges MRI vizsgálat? Endokrinológushoz több mint egy hónap múlva kaptam időpontot. Sokat dolgozom, stresszes vagyok (a vernyomasom is magas főleg stressz helyzetben) . Előfordulhat hogy emiatt emelkedett a prolaktin szintem? Agyalapi probléma esetén is ingadozhat, megfelelő értékre is? Köszönöm szépen válaszát! Üdv., Gábor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza prolactin témában

Tisztelt kérdező!

A prolactin szintet a stressz megemelheti. Mivel a 2. eredmény rendben van, jelenleg nem szükséges az MRI vizsgálat véleményem szerint.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2019. március 09., 19:47; Megválaszolva: 2019. március 19., 19:26
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Magas prolactin szint
Prolactin és mellékvese
Terheléses prolaktin vizsgálat...
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A bal szememen villámlátás jelentkezett, ami kb. 4 hónapja tart. A szemorvos glaukómára gyanakszik, vagy az is lehet...
Koponya MR lelet
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi MR lelet értelmezésében kérném a segítségét. A 18 éves lányom leletéről lenne szó, akit az endokrinológus orvos...
Ptolactin
Kedves Orvosok! Tejcsorgásom van évek óta (kbb8 éve) ,már terhességem előtt is volt. Főleg peteérés után fokozódik a menzesz kezdetéig ilyenkor...