• Prolaktin érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! 25 éves férfi vagyok. 3 héttel ezelőtt reggeli órákban vett véreredményben a prolaktin szintem 524.9 mIU/l volt. Ma (3 hét múlva) az ismételt vérvételen (10óra) 175.8 mIU/l volt. Pajzsmirigy, Vesefunkcio rendben van. Kissé vas és D-vitamin hiányom van. Ön szerint szükséges MRI vizsgálat? Endokrinológushoz több mint egy hónap múlva kaptam időpontot. Sokat dolgozom, stresszes vagyok ( a vernyomasom is magas főleg stressz helyzetben) . Előfordulhat hogy emiatt emelkedett a prolaktin szintem? Agyalapi probléma esetén is ingadozhat, megfelelő értékre is? Köszönöm szépen válaszát! Üdv., Gábor

        Dr. Fáklya Mónika válasza a prolactin témában

        Tisztelt kérdező! A prolactin szintet a stressz megemelheti. Mivel a 2. eredmény rendben van, jelenleg nem szükséges az MRI vizsgálat véleményem szerint.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2019. március 09., 19:47; Megválaszolva: 2019. március 19., 19:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: